Lokaal eten laat je een vreemde cultuur ervaren.
Maar sommige delicatessen zijn wat al te vers.
Deze krioelende heerlijkheden doen lang niet iedereen watertanden.
Prikkende kost.
Waar?
Italiƫ en de Filipijnen.
Wat?
Het geslachtsorgaan van een levende zee-egel.
Die wordt met een schaar opengeknipt of hardhandig opengeslagen.
De viskuit vormt de delicatesse.
Viskuit zijn rijpe eitjes die nog in de eierstokken zitten.
Bij zee-egels worden de eierstokken mee opgegeten.
Dat smaakt romig en een beetje nootachtig, vergelijkbaar met coquilles.
Oppassen?
Een zee-egel heet niet voor niets zo.
De dieren hebben flinke stekels, die aardig kunnen prikken.
Het eten zelf vormt geen gevaar.
Zielig?
Zee-egels levend openknippen is niet bepaald sympathiek, maar de dieren hebben geen echte hersenen.
Ze voelen waarschijnlijk geen pijn.
meer
Geen opmerkingen:
Een reactie posten