zaterdag 13 januari 2018

Sterven in de voedingsindustrie: Platvissen

Strippen.

Welk dier?
Platvissen zoals tong en schol.

Hoe werkt het?
Deze vissen, die op open zee worden gevangen, worden vaak al aan boord van het schip verwerkt.
Dat gebeurt meestal met de hand.
Ze worden opengesneden en een deel van de organen wordt uit het lijf getrokken.

Hoe reageren de dieren?
Een deel van de vis gaat al dood terwijl die aan boord wordt gehaald, door verdrukking en verstikking in het sleepnet.
Vissen die nog leven, maken de verwerking mee.
Ook als ze zijn gestopt met spartelen, blijven ze nog urenlang reageren op pijnprikkels.
Zelfs na het strippen kunnen ze nog tot een uur lang op prikkels reageren.
Of ze daar bewust onder lijden is onduidelijk.

Voordeel van de methode?
Door het strippen blijft de vis langer vers.

Nadeel van de methode?
Visvriendelijk is anders.




meer

Geen opmerkingen:

Een reactie posten