maandag 30 april 2012

Een zeeluipaard laat zijn tanden zien.



Nadat een National Geographic fotograaf vorig jaar al verraste met foto's te maken van het dodelijke zeeluipaard in zijn natuurlijke omgeving, deed duikinstructeur Steve Jones (39) deze stunt in februari van dit jaar over.
Jones bevond zich meer dan twee uur lang onder het ijs in de wateren rond Antarctica.


Het luipaard zwom naar Steve om met de neus tegen zijn camera aan te schuren, waarna het dier een achterwaartse tuimeling maakte.


Van alle zeehonden heeft de zeeluipaard de hoogste positie in de voedselketen.
Ondanks zijn lengte van 3,60 meter en gewicht van ruim 450 kilo beweegt deze jager verrassend snel en behendig bij zijn strooptochten over het pakijs, op zoek naar prooidieren.
Zeeluipaarden eten alles wat ze te pakken kunnen krijgen maar tijdens de zuidelijke zomers loeren ze graag in ondiep water op jonge pinguins die voor het eerst de broedkolonie verruilen voor de zee.

lees meer op http://5-five-5.blogspot.nl/


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen