maandag 27 mei 2013

Dwergnijlpaard



Het kleine neefje.

Het dwergnijlpaard is het kleinere neefje van het gewone nijlpaard. 
Zijn kop is ronder en zijn oren zijn in verhouding kleiner. 
Je zou bijna denken dat het een baby-nijlpaard is, maar het is echt een andere soort!

Waar leven ze?
In en langs rivieren in het dichte regenwoud van West-Afrika. 
Het dwergnijlpaard komt veel vaker aan land dan het gewone nijlpaard.

Wat eten ze?
Een dwergnijlpaard eet vooral fruit, varens en bladeren van struiken. 
Zijn menu is veel gevarieerder dan zijn grote neef, die eet vooral gras.

Hoe leven ze?
Anders dan hun grote neef leven dwergnijlpaarden niet in groepjes. 
Ze trekken meestal alleen of met z'n tweetjes rond.

Wat maakt ze bijzonder? 
Hun grootte. 
Het is een nijlpaard, maar dan een stuk kleiner. 
Ze wegen hoogstens 275 kilo. 
Niet te tillen, maar het is helemaal niks vergeleken met een gewoon nijlpaard. 
Daar passen wel vijf dwergnijlpaarden in!

- Naast het gewone nijlpaard is het dwergnijlpaard de enige nijlpaardsoort die we kennen.
- Dwergnijlpaarden zijn zwarter van kleur dan gewone nijlpaarden.
- Bij dwergnijlpaarden is het vrouwtje de baas.
- Dwergnijlpaarden kunnen wel vijftig jaar worden.

meer op http://5-five-5.blogspot.nl/


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen