maandag 30 november 2015

Huis op een rots en daar woont echt iemand! (filmpje)


Bij de gedachte aan de enorme klim, die je moet maken om het huis op de rots te bereiken, begint het ons al te duizelen.
Laat staan dat je er zou wonen!
Toch wordt het huisje op de Katskhi Pillar wel degelijk bewoont en wel door Maxim Qavtaradze, een monnik, die dichter bij God wilde komen.
Na een verleden vol drank, drugs en misdaad (hij zat zelfs in de gevangenis) besloot Maxim dat hij daar wilde wonen waar aarde en hemel elkaar raken.
Dat de man dichtbij de hemel woont, is een ding dat zeker is; de rots in de Georgische Kaukasus is maar liefst veertig meter hoog!
Toen de monnik begin jaren ’90 op de rots kwam, stond er nog geen huisje voor hem klaar en de eerste twee jaar woonde hij dan ook in een oude koelkast.
Later kwamen gelovigen hem opzoeken en bouwden een huisje voor hem.Hoe de monnik aan zijn voedsel komt?
Deze mannen takelen zo af en toe wat omhoog.Twee keer per week gaat de monnik naar beneden om te bidden in het klooster onderaan het gebergte.
De klim naar het huis op de rots duurt zo’n twintig minuten, maar het uitzicht moet er wel geweldig zijn!Er is trouwens ook een documentaire gemaakt, gebaseerd op dit verhaal. De trailer hieronder laat nog heel veel mooie beelden zien.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten