vrijdag 17 augustus 2012

Vakantieleed in Réals. huize Mé Plai, Languedoc in Frankrijk.Het was februari, stervenskoud in Nederland en dan verlang je zo zo naar de zon en naar warmte. Verleden jaar een geweldige vakantie gehad in de Languedoc. We hadden een schitterend huis gehuurd bij http://www.moerland.com/nl /Een warme, mooie en heerlijke tijd daar gehad. Niet zo raar dat je dan weer teruggaat naar Moerland Verhuur.
Wij vonden een huisje dat er heel leuk uit zag en.... de hond was welkom. De beschrijving van het huisje was: "Geen zwembad. Nee, zelfs beter dan dat: de rivier de Orb, een zwemparadijs, ligt bijna voor de deur , op een paar minuutjes lopen. Een greep uit het gastenboek: "We zijn voorgoed verpest, het is hier gewoon perfect! Dit is een oord met in de directe omgeving mogelijkheden voor iedereen: sportief, cultureel, lui, maar vooral een plek om te genieten." (zie: http://www.moerland.com/nl/villa/mc-pla/).
Eindelijk was het zo ver. Een koude en natte winter, voorjaar en zomer in Nederland en dan kijk je heel erg uit naar je vakantie met zon en warmte. Na een voorspoedige reis kwamen wij aan.  De boel uitpakken en ik ging even kijken waar wij de hond zouden kunnen gaan uitlaten. Tenslotte had hij de hele dag in een warme auto gezeten. Ik liep het weggetje af en twee huizen verder wonen 2 grote honden. Zij kwamen als gekken op mij afrennen en één hond was niet bepaald vriendelijk. Doorgelopen en op de terugweg weer die honden op mij af.
Goed, naar buiten met onze Tommie. Vanaf het huisje moest je weer langs die honden (doodlopend straatje). Nou, dat ging net goed. Die 2 honden met de staart in de vechthouding en gelukkig bleef onze hond erg rustig. Hij werd door die honden beoordeeld en die honden besloten dat onze hond geen toegang kreeg tot hun "territorium" (huis en de straat). Lastig als je geen andere keuze hebt dan daar langs te gaan.Of wij nu met of zonder hond langsliepen, maakte niet uit. Die honden bleven op ons afstormen. Om escalatie te voorkomen gingen wij maar met de auto. Ook dat vonden die honden niet goed. Als gekken sprongen ze van de muur om hun huis vlak voor, of naast onze auto. Je schrikt je kapot, schade aan de auto en die honden kon niet uitblijven. Kortom, het was niet leuk meer. Bleef ons, of ergens anders heen of naar huis. Moerland Verhuur gebeld en die hebben de eigenaar van het huisje gebeld. Die vertelde dat zijn hond geen problemen heeft met die twee buurhonden en dat was het dan. Erg fijn voor die eigenaar, maar bij ons was het een ander verhaal. Gelukkig heeft Moerland Verhuur ons (tegen een schappelijke meerprijs) aan een ander huisje geholpen. Hier geen vervelende buurhonden, maar gewoon zon, leuk huis, warmte en geen gedoe. Bedankt Moerland!

Wat ons ook bijzonder tegenviel was het verhaal over het huis. Het huis had geen zwembad, maar het zwemparadijs de Orb bijna voor de deur. Hemelsbreed inderdaad maar een goede honderd meter. Maar wel honderd meter klauteren naar beneden. Dat was niet vermeld dus.De rivier is prachtig, maar......... er komen dagelijks tientallen dagjesmensen. Ze gebruiken de bosjes en weggetjes als toilet. Het stinkt naar pies en poep. Het is heel vuil. Stukken rottend vlees en al wat meer wat mensen achter laten. Zo verschrikkelijk vies.Bah. Bah. Bah.
Ook stond in de beschrijving dat de tuin zowel zon als schaduw had. De werkelijkheid was dat de tuin voor 98% uit schaduw bestond. De hele dag met je stoel met de zon meehollen om een streepje zon te kunnen ontvangen. Na 15.00 uur was er helemaal geen zon meer. Met twee mensen tegelijk in het zonnetje liggen lukt absoluut niet. Je gaat naar Frankrijk toe voor de warmte en de zon. Warmte genoeg maar geen zon door al die bomen. Oftewel het verhaal klopte dus niet.

Maar gelukkig. Eind goed, al goed. Nu in het andere huisje is het genieten van de warmte én de ZON. Heerlijk.

meer op http://5-five-5.blogspot.nl/

2 opmerkingen:


  1. Ofsen

    17 aug 2012 16:44
    dat is inderdaad een rot vakantie maar gelukkig toch opgelost.
    eigenlijk gemeen om de locatie anders voor te stellen dan het is.
    verpest wel een deel van je vakantie tijd.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wel, wij waren er in augustus 2014 één week en delen deze bevindingen absoluut niet. De honden waren er inderdaad, blaften een keer naar de auto maar bleken verder onschuldig. Ook onze Nederlandse buren met jonge kinderen en een puppy konden gewoon rondwandelen.

    De klautertocht naar het riviertje was voor ons, middenvijftigers, prima te doen. De rivieroever was vrij van uitwerpselen en we hebben er een aantal maal gebarbecued wat we zeker niet zouden hebben gedaan als het er naar "poep en pies" zou hebben geroken. Idd, wat verder in de bosjes waren sporen van toiletgebruik te zien, maar niets buitensporigs en je had er bij de rivier geen last van.

    De tuin is ruim en heeft 3 terrassen op verschillende hoogtes. Ik heb niemand horen klagen dat er te weinig zon was. We waren juist blij met het overdekte terras naast het huis zodat we in de schaduw konden eten en bordpelletjes spelen. Overdag was het steeds tussen de 23 en 30 graden.

    Samengevat: het was voor ons een heel prettig huis in een mooie streek met leuke plaatsen om te bezoeken (bijv. Pezenas) en voldoende activiteiten voor onze kinderen: canyoning, kanovaren en paardrijden. We hebben het er bij vertrek al over gehad om er in de komende jaren nogmaals heen te gaan.

    Voor ons is het een aanrader!

    Paul

    BeantwoordenVerwijderen