dinsdag 9 september 2014

Weetjes over licht


Weetjes over licht.

Zonder licht geen leven. 
Vraag dat maar aan de dinosaurussen!
Wetenschappers denken immers dat zij uitstierven door een zonsverduistering.
De inslag van een meteoor wierp zoveel stof op dat het licht van de zon de aarde niet meer kon bereiken.

Winterdepressies, menopauze, huidproblemen, sommige slaapproblemen, een jetlag of burnout kunnen soms verholpen worden door lichttherapie. 
LICHT ALS MEDICIJN  dus.Thomas Edison maakte op 22 oktober 1879 de EERSTE GLOEILAMP.De zon zorgt er voor dat je lichaam VITAMINE D3 aanmaakt.
Voor een maximaal resultaat is een kwartier per dag buiten zijn voldoende.In 1891 kwam de EERSTE GLOEILAMPENFABRIEK in Eindhoven.
Dit was het begin van het bedrijf Philips.Planten zetten ZONLICHT OM IN ENERGIE.Als je even snel kon lopen als het licht, zou je in één seconde ongeveer ZEVEN KEER DE AARDE ROND kunnen rennen.Zuid-Afrika is het land met de MEESTE ZONUREN PER DAG.Wij kunnen de UV STRALING van de zon niet zien.
Bijen wel.Als het helemaal donker is, kun je niets zien.
Ook dieren niet.
Nachtdieren gebruiken hun reuk, gehoor en tastzin om IN HET HOLST VAN DE NACHT prooien te kunnen vangen.Boven de NOORDPOOLCIRKEL gaat de zon in de zomer niet onder.Licht verplaatst zich met een snelheid van 299.792.458 KILOMETER PER SECONDE.
Een lichtstraal van de maan bereikt de aarde in iets meer dan 1 seconde.
Licht van de zon doet er 8 minuten over om op aarde te komen en het licht van de dichtstbijzijnde ster maar liefst 4,5 jaar.Om KLEUREN te kunnen zien heb je een bepaalde hoeveelheid licht nodig.In de donkere diepzee leven hengelvissen.
Zij hebben een SPRIET OP HUN KOP MET EEN LAMPJE eraan.
Daarmee lokken ze prooien naar zich toe.

meer op http://5-five-5.blogspot.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten