vrijdag 19 september 2014

Ontspanning en vrije tijd.


Hard werken?
Daar is niets mis mee.
Maar ontspannen is zeker zo belangrijk.
Of vakantie of gewoon lekker thuis.VIJFENNEGENTIG PROCENT van de eengezinswoningen in Nederland heeft EEN TUIN OF BALKON.Zonlicht zorgt voor VITAMINE D.
Dat maakt de kans op depressies kleiner en is goed voor het hart.Voor een tweede huis hebben mensen gemiddeld 210.000 EURO OVER.Mensen die veel stress ervaren, worden sneller ziek.
Het lichaam van gespannen mensen is in EEN CONSTANTE FASE VAN ALERTHEID.
Hierdoor wordt hun lichaam minder gevoelig voor cortison, een stof die ervoor zorgt dat infecties en virussen worden geremd.Engelse onderzoekers ontdekten in 2013 dat zonlicht bijdraagt aan EEN VERLAGING VAN DE BLOEDDRUK.
Het verkleint de kans op hart- en vaatziekten.Een MINI SIËSTA (oftewel powernap) van zo'n 15 minuten geeft je lichaam en geest een enorme boost.
Het verhoogt de CONCENTRATIE EN CREATIVITEIT en vermindert stress.Met tuinieren verbrand je zo'n 350 CALORIEËN PER UUR.Zo'n 150.000 WONINGEN in Nederland hebben GEEN BUITENRUIMTE.In sommige landen is het RECHT OP EEN MIDDAGDUTJE in de cao vastgelegd.Nederlanders spendeerden in 2012 in totaal 16 MILJARD EURO aan vakanties.Een TWEEDE HUIS in het buitenland?
FRANKRIJK staat bij de meeste Nederlanders op nummer 1.Een Nederlander werkt gemiddeld 29 UUR PER WEEK.
Amerikanen werken gemiddeld 9 uur meer.Zestig procent van de Nederlandse beroepsbevolking heeft te maken met STRESS. Dat is 15% meer dan elders in Europa.

meer op http://5-five-5.blogspot.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten