maandag 17 oktober 2011

Kind 2 keer overreden, 18 mensen lopen voorbij zonder omkijken (filmpje)

Een Chinees meisje in de stad Foshan is donderdag twee keer overreden maar bleef stervend op straat liggen. Niet minder dan 18 voorbijgangers passeerden maar niemand die een hand uitstak. Het tweejarige meisje werd uiteindelijk nog naar het ziekenhuis gebracht maar overleed.

Het YouTube filmpje hieronder toont en telt de harteloze voorbijgangers. Uiteindelijk belde een vrouwelijke huisvuilophaler de hulpdiensten en probeerde ze de tweejarige Yueyue rechtop te krijgen. De vrouw riep om hulp en daarop reageerde de moeder van het kind. Die sloot haar stervende dochter in de armen. Yueyue overleed afgelopen zondag aan zware hersenletsels.


Op de beelden is te zien hoe het eerste aanrijdende busje even vertraagt als de voorste wielen over het meisje zijn gepasseerd, maar vervolgens toch verder rijdt. Vermoedelijk wilde de chauffeur, als hij bewust was van de feiten, problemen voorkomen.Volgens de Shangai Daily liepen er na de eerste aanrijding eerst drie mensen voorbij die geen van allen omkeken. Ze belden zelfs geen alarmnummer. Vooral de eerste voorbijganger, een jonge man, wordt kwalijk genomen dat hij geen hulp bood. Hij had een tweede aanrijding kunnen vermijden.

Even later werd Yueyue nog eens overreden door een tweede busje. Vervolgens kwamen er in de vijf minuten erna, vijftien mensen voorbij die allemaal naar haar keken, maar geen hulp boden.

Beide chauffeurs zijn intussen opgepakt. Wat er met de onverschillige omstaanders zal gebeuren, is niet bekend. Incidenten als deze zijn in China geen uitzondering.

meer op http://5-five-5.blogspot.nl/

Bekijk hier onder het filmpje (let op: schokkende beelden, niet voor gevoelige kijkers!):

 


1 opmerking:

  1. Ziek Ziek Ziek dat mensen gewoon doorlopen en doorrijden zelfs beesten zijn netter!
    ik kan hier zo kwaad om worden!

    BeantwoordenVerwijderen