Volgens experts is het vooral een kwestie van 'onbekend maakt onbemind'.
We associëren het eten van insecten met ontwikkelingslanden en denken dat ze alleen uit armoede gegeten worden.
Toch klopt dat niet echt.
Sprinkhanen, mieren en krekels worden in Azië en Afrika vooral om de smaak gewaardeerd.
Nu is het natuurlijk zo dat de insecten in ons land meestal te klein zijn om een zinnige maaltijd te vormen.
We zijn er daarom niet mee opgegroeid.
Toch vindt de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) dat wij meer insecten zouden moeten eten.
Zij vormen een gezond, voedzaam en duurzaam alternatief voor vlees.
De diertjes zijn enorm rijk aan eiwitten en mineralen.
- Ongemerkt krijg je toch heel wat insecten binnen: gemiddeld zo'n 500 gram per jaar.
Dat zijn insectenlarven die in on eten terecht zijn gekomen.
- De rode kleurstof (E120) die in m&M;s en roze koeken zit, wordt van luizen gemaakt.
- onderzoek van de Wageningen Universiteit heeft uitgewezen dat 90% van de mensen een gehaktbal die voor de helft uit meelwormen bestond, lekkerder vond dan een gehaktbal van 100% vlees.
- Een van de weinige Europese insectenmaaltjes is meikeversoep.
Die stond tot circa 1950 in Duitsland en Frankrijk op het menu.
meer op http://5-five-5.blogspot.nl/
meer op http://5-five-5.blogspot.nl/
Geen opmerkingen:
Een reactie posten