woensdag 17 april 2013

Schokkend: zoveel suiker zit er in onze voedingsmiddelen.




Je let op wat je eet? 
Je kijkt de calorieen nauwgezet na op de voedingswarenverpakkingen? 
Prachtig. 
Maar weet je ook hoeveel suiker je eigenlijk binnenkrijgt? 



Het Duitse magazine Stern liet een onafhankelijk lab los op enkele bekende voedingsmiddelen. 
Doel: onderzoeken hoeveel suiker er eigenlijk echt in voedingswaren zit. 
De resultaten zijn op zijn zachtst gezegd onthutsend. 



- Coca Cola 1 liter (geen lightvarianten): 40 suikerklontjes.
- Nutella choco 400 gram: 78 suikerklontjes.
- Blikje Red Bull van 0,25 liter: 10 suikerklontjes.
- Cappuccino: poedertjes van cappuccino bevatten vak 35 suikerklontjes per 220 gram.
- Kinderyoghurtjes zoals Petit Gervais: Per 6 potjes van 50 gram mag je tellen op zo'n 13  suikerklontjes.
- Tomatenketchup per 0,75 liter: 61 suikerklontjes.
- Balsamicodressing: 27 suikerklontjes per 0,5 liter.
- Baileys: 60 suikerklontjes per 0,7 liter.
- Schweppes Bitter Lemon 1 liter: 46 suikerklontjes
- Diepvriespizza: 8 suikerklontjes
- Fitness Fruit ontbijtgranen 375 gram: 39 suikerklontjes
- Kellogg's Frosties 375 gram: 51 suikerklontjes
- Kellogg's Corn Flakes 375 gram: 11 suikerklontjes
- Milka melkchocolade 100 gram: 22 suikerklontjes
- Rozijnenkoek van 170 gram: 19 suikerklontjes
- Haribo beertjes 200 gram: 33 suikerklontjes
- Melkschijfje van Ferrero 28 gram: 3 suikerklontjes
- Actimel drinkyoghurtjes per portie van 100 ml: 3,5 suikerklontjes
- Activia yoghurt per potje van 115 gram: 4,5 suikerklontjes
- Vanille ijs 1 liter: 81 suikerklontjes

meer op http://5-five-5.blogspot.nl/

11 opmerkingen:

  1. Sodeju, dat is toch niet normaal te noemen.
    Gelukkig eet en drink ik dat spul allemaal niet, maar overal zit wel suiker in en zout. Dat mag van mij allemaal best wel minder.
    Hehety

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Je eet niks van dit alles ? Nooit een ijsje ? Geen pizza ? Geen ketchup ? Tís trouwens ook helemaal niet erg af en toe van het bovenstaande te eten.

      Verwijderen
  2. En dan niet te vergeten alle sauzen. Zelfs in pastasaus zit suiker.
    Waarom? Geen idee!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik denk dat hier en daar wel wat overdreven wordt. Een suikerklontje weegt 5 gram. In 100 gram chocola zou daarmee 110 gram suiker zitten...

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Zullen wel van die miniklontjes zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Er zit suiker on bijvoorbeeld pastasaus omdat suiker de smaakpapillen op de tong stimuleerd die direct werkt zodra men voedsel consumeerd. Hierdoor vindt men producten waarin suiker zit lekkerder

    BeantwoordenVerwijderen
  6. er zit ook veel suiker in producten omdat suiker het product langer houdbaar maakt. heel vroeger toen men nog geen koelkast en vriezer had bewaarde men veel etenswaren in suiker. nu hoeft dat tegenwoordig niet meer maar er wordt nog steeds heel veel suiker in voedingsmiddelen gestopt.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Waarom ze overal suiker in stoppen ? Van suiker krijg je trek/honger en ga je nog meer eten. Plus dat je er ziek van wordt, en daar verdient de farma-industrie weer
    mee. Met andere woorden, goed voor de economie.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. juist! omdat we er meer van gaan consumeren!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. uit onderzoek is gebleken dat suiker net zo werkt als cocaïne in je hersenen. Het is dus bovenal verslavend. De combinatie suiker en vet zorgt overigens voor Obesitas. Met name geraffineerde suikers icm verzadigd vet. Wil je toch suiker gebruiken, maar gezonder leven? Probeer dan honing, Stevia of kokos palm suiker. Of gewoon fruit eten.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Suiker is ook een (natuurlijk) conserveermiddel. Denk maar aan oma's zelfgemaakte aardbeien of bramenjam, leuk om zelf te plukken (met kinderen) en zelf jam te maken er gaat idd ongeveer 1/3 deel suiker in. M.i. beter suiker met mate dan alle "neppers" sommige beginnen ook met de letter K, bij regelmatig gebruik daarvan krijg je ook een hele nare ziekte zie begint met K. Stevia is een prachtig procuduct is natuurlijk (honingkruid) let wel op er is ook een E920 / E921 variant in omloop, idd.......kunst-matig. Stevia is 30 tot 300 keer zoeter dan suiker, geen calorieen. Er dus zoete en gezonde alternatieven. Het is wel wat duurder, maar je hebt maar een gezondheid !

    Met zoete groet,
    Willem-Jan

    BeantwoordenVerwijderen