zondag 28 mei 2017

Krioelende heerlijkheid! Gefrituurde schorpioen.

Lokaal eten laat je een vreemde cultuur ervaren.
Maar sommige delicatessen zijn wat al te vers.
Deze krioelende heerlijkheden doen lang niet iedereen watertanden.



Lollige lolly.

Waar?
China.

Wat?
Gefrituurde schorpioenen op een stokje.
Heerlijk als snack tussendoor.
Vaak krioelen er een stuk of drie aan de prikker: als een lolly die smaakt als vette popcorn met een boterige nasmaak.

Oppassen?
Hoewel schorpioenen berucht zijn om hun gifstekel, zijn de meeste soorten voor mensen ongevaarlijk.
Ook deze kleintjes doen eters niks, doordat de staart gefrituurd is.
Gewoon doorbijten en alles komt goed.



Zielig?
Een schorpioen registreert wel pijnprikkels, maar heeft een beperkte brein, waardoor hij minder lijdt dan wij.
Hoewel de dieren nog bewegen, zijn ze door de frituur niet meer in leven.

meer 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten