dinsdag 30 mei 2017

Krioelende heerlijkheid: Kikkersashimi.

Lokaal eten laat je een vreemde cultuur ervaren.
Maar sommige delicatessen zijn wat al te vers.
Deze krioelende heerlijkheden doen lang niet iedereen watertanden.

Kermende Kermit.



Waar?
Japan.

Wat?
Half ontlede kikker, kikkersashimi.
De kikker wordt levend in tweeën gesneden.
De organen gaan gekruid op het bord, de kop blijft intact en kijkt de eter aan.
Tijdens het eten klopt het kikkerhart met een beetje geluk nog.
Dineren en biologieles inéén.

Oppassen?
De flinke kikkerpoten kunnen nog bewegen en de oogleden gaan nog op en neer.
Dat is griezelig, maar niet gevaarlijk.



Zielig?
Amfibieën voelen pijn net als wij.
Dit maaltje is behoorlijk bruut, al zijn de bewegingen slechts spiertrekkingen.
Want ook een kikker houdt het in tweeën niet lang vol.

meer

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen