Een Zweed heeft een zeldzame haring gespot.
Het was al 131 jaar geleden dat een reuzeharing van 3,5 meter lang gezien werd in het Scandinavische land.
"Ik zag iets groot in het water drijven.
Ik dacht eerst dat het om een stuk plastic ging maar dan zag ik een oog blinken. Plots merkte ik dat het om een grote vis ging", aldus Kurt Ove Eriksson.
Het was al 131 jaar geleden dat een reuzeharing van 3,5 meter lang gezien werd in het Scandinavische land.
"Ik zag iets groot in het water drijven.
Ik dacht eerst dat het om een stuk plastic ging maar dan zag ik een oog blinken. Plots merkte ik dat het om een grote vis ging", aldus Kurt Ove Eriksson.
Het ging om een zeldzame haring, een exemplaar van de 'Koning van de haringen'.
De speciale haring kan tot twaalf meter lang worden en 272 kilogram wegen en wordt het vaakst aangetroffen in oceanen op een diepte van minstens 300 meter.
De haring komt doorgaans alleen aan de oppervlakte wanneer het dier gestorven is.
De speciale haring kan tot twaalf meter lang worden en 272 kilogram wegen en wordt het vaakst aangetroffen in oceanen op een diepte van minstens 300 meter.
De haring komt doorgaans alleen aan de oppervlakte wanneer het dier gestorven is.
Het beest zwom rond in de buurt van het 'Zeehuis' in Lysekil.
"Het is ongelooflijk.
Ik kan het nog steeds niet bevatten dat zo'n zeldzaam exemplaar hier rondzwemt", zegt Roger Hansson van het 'Zeehuis' aan de krant Svenska Dagbladet.
De laatste keer dat een exemplaar van de 'Koning van de haringen' gespot werd in Zweden was in de buurt van Koster in 1879.
Intussen breken knappe koppen van het Natuur Historisch Museum in Stockholm zich het hoofd over de vraag hoe ze de vis het best kunnen bewaren.
"Het is ongelooflijk.
Ik kan het nog steeds niet bevatten dat zo'n zeldzaam exemplaar hier rondzwemt", zegt Roger Hansson van het 'Zeehuis' aan de krant Svenska Dagbladet.
De laatste keer dat een exemplaar van de 'Koning van de haringen' gespot werd in Zweden was in de buurt van Koster in 1879.
Intussen breken knappe koppen van het Natuur Historisch Museum in Stockholm zich het hoofd over de vraag hoe ze de vis het best kunnen bewaren.
meer op http://5-five-5.blogspot.nl/
Wees er tenminste zeer zuinig op!!
BeantwoordenVerwijderenHet is en blijft zeer zeldzaam!!!
Inzouten.... en dan wat uitjes erop, heerlijk!
BeantwoordenVerwijderenMoeten wel verrekte veel uitjes op
BeantwoordenVerwijderen