woensdag 23 mei 2012

Rondje Nederland.Hollandtoer.nl lanceerde een virtuele 360-gradentoer langs de belangrijkste historische steden van het land en langs een groot aantal voor het internationale toerisme belangrijke highlights. 
Via de site kunnen Nederlandse dagjes- of weekendtoeristen voorafgaand aan hun bezoek virtueel rondwandelen door de historische centra of langs toeristische trekpleisters.


Foto's zijn niet alleen gemaakt vanaf de weg maar ook naast, in en op gebouwen. 
Alles wat interessant kan zijn voor de toerist is gefotografeerd en opgenomen in de toer. 
Doel is om een bezoeker vanuit de luie stoel te motiveren om een stad of toeristische attractie te bezoeken.

Een bezoeker van Hollandtoer.nl komt in eerste instantie terecht in een geillustreerde versie van Nederland. 
Hierin zijn de reeds gefotografeerde locaties beeldend weergegeven op een Simcity-achtige wijze. 
Klikt de gebruiker op een stad, dan krijgt hij de mogelijkheid om door te klikken naar de virtuele stadstoer.

Sfeer proeven
Hollandtoer is iets anders dan Google Streetview. 
De site  beperkt zich niet alleen tot straten, zoals Streetview doet, maar brengt de schoonheid van gebouwen, steegjes en pleinen in kaart.

Hollandtoer fotografeert ook in, op of bij kerken, musea, stadhuizen, hotels, winkels, restaurants, café's en evenementen. 
De bezoeker kan dus rondkijken in een hotelkamer, de sfeer op het terras proeven en alvast een deel van de schilderijen in het museum bewonderen.

In de eerste versie zijn een dertigtal steden opgenomen. 
Naast de vier grote steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht, waarvan voorlopig alleen de belangrijkste trekpleisters in kaart zijn gebracht, zijn steden met een grote toeristische aantrekkingskracht gefotografeerd. 
Dit zijn Alkmaar, Enkhuizen, Volendam, Edam, Haarlem, Zandvoort, Leiden, Gouda, Scheveningen, Delft, Dordrecht, Zierikzee, Goes, Vlissingen, Middelburg, Veere, Breda, Den Bosch, Venlo, Valkenburg, Maastricht, Nijmegen, Zutphen, Deventer, Groningen, Dokkum, Sneek en Leeuwarden.

Ook zijn alle 'steden' van de Elfstedentocht in beeld gebracht binnen de zogenaamde Elfstedentoer.nl. 
Daarbij zijn enkele attracties reeds onder de loep genomen, te weten: de Keukenhof, Zaanse Schans, diergaarde Blijdorp, dierenpark Emmen, de Hunebedden, de molens bij Kinderdijk en de Zuid-Limburgse Heuvels.Geen opmerkingen:

Een reactie posten