woensdag 20 juni 2012

Leeuwenact liep helemaal uit de hand in circus. (filmpje)Bezoekers van een circus in Oekraine filmden hoe een leeuwentemmer tijdens een voorstelling aangevallen 
werd door twee van zijn dieren. 


De video, die gemaakt werd door een Amerikaanse familie op bezoek in de Oekraiense stad Lviv, toont hoe circusmedewerkers wanhopig proberen om de woeste leeuwen met water op een afstand te houden terwijl de dieren hun dompteur Oleksie Pinko aanvallen. 
Het bloed loopt uit Pinko's been terwijl hij mankend probeert om de dieren af te weren. 
De man wordt ook in de arm gebeten.

Gillende kinderen
Terwijl de dierentemmer zich verdedigt met een ijzeren staaf, slaat ook in de circustent de paniek toe. 
"De kinderen, die zich vlakbij de ring bevonden, begonnen te huilen en te gillen", zegt Doug Sheperd, de man die de film maakte, op CBS News.
 "Een van de helpers probeerde de leeuwen doorheen het veiligheidsnet te steken, een andere - die zich in de ring bevond - werd bijna verscheurd. 
Maar het was duidelijk dat de dieren het op hun trainer gemunt hadden." 


Op een gegeven moment sprint een leeuw bijna de ring uit, waarna hij in het doodsbange publiek zou zijn terechtgekomen. "Ik greep mijn dochter vast en dacht alleen nog aan weglopen. Ik vreesde dat de dieren elk moment konden losbreken", zegt Dougs echtgenote Masha.

Spoedoperatie
Pinko werd na het incident naar het ziekenhuis gebracht voor een spoedoperatie.  In ons land zijn circusacts met wilde dieren in veel steden verboden. Videobeelden zoals deze lijken er in elk geval op te wijzen dat die maatregel niet alleen in het belang van de dieren zelf is.

7 opmerkingen:

 1. Goed zo! Jammer dat hij niet helemaal gepakt is. Zielig van de dieren die er een trauma aan overhouden en waarschijnlijk gestraft worden. De mensen die in het circus erna keken hebben hopelijk hun lesje geleerd, betaal niet mee aan dierenmishandeling en uitbuiting!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Blij dat ik daar niet zat met mijn kind!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mensen blijven pretenderen de dieren te begrijpen, en zijn van mening dat zij daar zo bekwaam in zijn dat ze zelfs roofdieren kunnen domineren. Eens te meer blijkt maar weer dat de mens daarvoor toch echt nuronen tekort komt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ze moeten gewoon stoppen met die facking dierenmishandeling!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dit soort dingen gebeuren alleen nog maar in Rusland omdat de Russen totaal geen ervaring heeft met mannetjes leeuwen en zoals je ziet hebben ze geen nagels en tanden want na vier aanvallen staat de dompteur gewoon weer op en loopt verder roofdieren in een circus geen prbl als het maar human en met ervaring gedaan wordt daarom zie je in Europese circussen geen dieren uit oostblok landen

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wat een stelletje klootzakken waren dat in dat circus laten ze eerst die man half doodbijten en dan schieten ze niet eens in een keer goed raak en bleef dat beest nog kreperen schande is dat
  en waarschijnlijk had de trainer iets toch verkeerd gedaan

  BeantwoordenVerwijderen
 7. schandalig is dat een leven voor zoo mooi dier de koning van de dieren,,ikga nooit naar een circus rap VERBIEDEN ,en de dieren , ik beklaag ze
  ik ben dieren vriend zelf van een vlieg,,,betty

  BeantwoordenVerwijderen