zondag 10 februari 2013

Sinds wanneer is het normaal dat mannen kort haar hebben en vrouwen lang haar?In het westen was lang haar lang teken van gezondheid en status.
Zo zijn Griekse goden en helden meestal met lang haar afgebeeld.


Ook in de Middeleeuwen stond lang haar voor de hogere klassen: edelen hadden tijd om het te verzorgen en deden geen werk waarbij het in de weg zat.
Kort haar werd in Europa pas hip na WO I.
Soldaten hadden uit praktische overwegingen hun haar afgeschoren of op zijn minst gekortwiekt.
Omdat de soldaten als helden en voorbeelden werden gezien, werd die haardracht door gewone burgers gekopieerd.
Sindsdien domineert kort haar het modebeeld bij mannen.


En vrouwen?
Die hebben al lang haar op de vroegst bekende afbeeldingen van mensen.

lees meer op http://5-five-5.blogspot.nl/

3 opmerkingen:

  1. ik heb zeer kort haar met andere woorden scharre aan de oren en in de nek en achterover gekamt van boven en ben van plan tegen de zomer dat ook kort te doen ik vind dat normaal dat vrouwen lang haar hebben en mannen kort haar hebben anders zie je het verschil niet mijn vrouw heeft lang haar en ik laat ons zeggen zeer kort haar en dat is toch normaal me vrouw vind dat ook en is zelf tevreden met mijn kort kopje en ze verlangt er ook naar dat het van boven ook kort ga van mijn ze wil wel dat het nog 3mm recht staat van boven en zeer scharre in de nek en aan de oren ze zeg zelfs dat ik er ga mee staan met alles kort

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb kort haar omdat lang haar bij mij gaat irriteren doordat het gaat krullen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik vind het flauwekul, dat verschil maken, ik draag mijn haar zoals ik het wil en vind ook dat iedereen zelf moet aan trekken, waar men zich lekker in voelt, wie heeft dat bepaald, dat er mannen en vrouwenkleding moet zijn en hoe men het moet dragen?

    BeantwoordenVerwijderen