woensdag 14 maart 2012

Klopt het dat Aziaten heel snel dronken zijn?


Na het drinken van een glas bier, gaat de lever aan het werk om de voor het lichaam giftige alcohol af te breken.

Eerst wordt de alcohol omgezet in acetaldehyde en vervolgens in azijnzuur. 
Voor de omzetting zijn twee enzymen van belang: alcoholdehydrogenase (ADH) en aldehydedehydrogenase (ALDH).




Japanners zijn sneller dronken, omdat zij de alcohol heel snel omzetten in acetaldehyde. 
Dit komt door een variatie in hun ADH-gen die bij westerlingen nauwelijks voorkomt.

Maar dat is nog niet alles. 
Veel Japanners dragen ook nog een mutatie in het ALDH-gen, waardoor deze niet functioneert bij de afbraak van acetaldehyde. 
Zo ontstaat er een grote hoeveelheid acetaldehyde in het bloed en is een Japanner na een paar biertjes al van de wereld.

Dit geldt niet alleen voor Japanners, maar voor alle Aziaten.

meer op http://5-five-5.blogspot.nl/


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen