Eetwedstrijden waarbij mensen zich volstouwen met hamburgers kennen we wel.
Maar wat als je probeert zo veel mogelijk rauwe koeienhersenen of levende kakkerlakken naar binnen te werken?
Snoep verstandig.
Op het menu?
Rauwe koeienhersenen.
Lekker?
Ja, vinden de Fransen.
Kalfshersenen (cervelle de veau) zijn in Frankrijk een specialiteit.
Kampioen?
De Japanner Takero Kobayashi.
Recordhoeveelheid?
Hij at 55 koeienhersenen van zo'n 150 gram per stuk in 15 minuten tijd tijdens de eetwedstrijd Gluton Bowl in 2001 op de Amerikaanse tv.
De eetwedstrijd bestond uit 2 ronden.
De eerste ronde won Kobayashi ook, door 31 hotdogs te eten.
Waarom?
Sowieso voor een smakelijke hoeveelheid geld.
Kobayashi ging met 25.000 dollar naar huis.
Nare bijsmaak?
De koeienherseneetwedstrijd was niet zonder risico.
Destijds was de gekkekoeienziekte BSE veel in het nieuws.
Door het eten van rundvlees zouden mensen misschien massaal gaan lijden aan de menselijke variant van BSE de dodelijke ziekte van Creutzfeldt- Jacob.
Maar Kobayashi is nog steeds kerngezond en doet tot op de dag van vandaag mee aan allerlei eetcompetities.
meer op http://5-five-5.blogspot.nl/
meer op http://5-five-5.blogspot.nl/
Geen opmerkingen:
Een reactie posten