maandag 15 juli 2013

Barbecue in Argentinië, Paraguay en Uruguay. Ploegkoe.


Land?
Argentinië, Paraguay en Uruguay.

Naam?
Asado al disco (geroosterde schijf)

Wat gaat erop?
Rund.



Hoe?
Stel, je bent een handige Argentijnse cowboy en je hebt trek.
Dan pak je een versleten schijf van je oude ploeg, buigt hem bij tot een wokachtige vorm en last er 3 of 4 pootjes onder.
Daarna slacht je een versleten koe.
Aan de rand van je geïmproviseerde wokvorm leg je pepers, stukjes paprika en uien.
En in de binnenring komen de restjes slachtafval (de T-bonesteak en de spareribs verkoop je voor goed geld).
Je houdt een kringetje in het midden van de wokpan vrij zodat daar het overtollige vet naar toe kan glijden.



Bijzonderheden?
Cowboys met 2 linkerhanden grillen in de horno de barro.
Dat is een kleinoven die eigenlijk bedoeld is om brood te bakken.
In de oven wordt het vlees rokerig en lekker mals.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen