vrijdag 12 juli 2013

Barbecue in Duitsland: Slingeren.


Land? 
Duitsland (vooral in de Eifel, Saarland en Hunsruck).

Naam?
Schwenkbraten (slingerbraden)

Wat gaat erop?
In principe varken, maar de Duitser is qua vlees niet zo principieel.



Hoe?
Soms zie je ze nog in de speeltuin: een oude tractorband aan 3 kettingen om heerlijk in te schommelen.
Het lijkt wel wat op de barbecuegewoonte van de Duitsers in de grensstreek met Luxemburg en Frankrijk.
Een rooster hangt aan een ketting die is vastgemaakt aan een driepoot.
De Schwenkmeister geeft het rooster af en toe een zetje, zodat het zachtjes heen en weer schommelt.
Op het rooster liggen lappen varkensvlees van 2 a 3 cm dik.
Maar ook rund, vis en kip kunnen worden gezwenkt.
Stukjes paprika en mais mogen mee schommelen.



Bijzonderheden?
De Duitser nodigt je niet uit om mee te eten, maar vraagt je of je komt slingeren.

meer op http://5-five-5.blogspot.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen