donderdag 18 juli 2013

Barbecue in Colombia: Vlaktekalf.


Land?
Colombia.

Naam?
Ternera a la Llanera (kalf van de vlakte).

Wat gaat erop?
Rund.



Hoe?
Stel, je kalfje is dood.
Hoe maak je daar snel een lekker stukje vlees van dat ook nog een tijdje houdbaar is?
De Colombianen weten er wel raad mee.
Ze hakken het kalf in stukken, gooien er wat zout overheen of marineren het met bier en spiesen het op speren.
De speren planten ze in de grond rondom een gloeiend vuurtje.
Uit de verte lijkt het wel wat op een moestuintje met bonenstaken.
Na een dag is het klaar.



Bijzonderheden?
Alleen toeristen eten van deze folkloristische barbecue.
Colombianen kopen gewoon een stukje vlees en leggen het op de gril.

meer op http://5-five-5.blogspot.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen