woensdag 29 februari 2012

Hoe worden suikerspinnen gemaakt?



Heel eenvoudig: je neemt ongeveer twintig gram kristalsuiker.
Dat gooi je in de pan in het midden van een suikermachine.


Je kunt er ook nog wat kleurstof bij doen.
Maar meer heb je niet nodig.
Binnenin de machine is het warm, waardoor de suiker smelt en vloeibaar wordt.
De suikerspinmachine draait hard rond.
De "centrifugale krachten" zorgen vervolgens dat de vloeibare suiker door kleine gaatjes in de machine wordt geperst.


Daardoor rekt de stof uit en worden de suikerdraden gevormd.
Weer buiten de warme pan koelen de draden snel af en neemt de suiker zijn vaste vorm aan.
Dan kunnen de draden om een stokje worden "gesponnen".


Suikerspinnen, die in Frankrijk trouwens barbe a papa (baard van papa) worden genoemd, hebben dus niets met de achtpotige diertjes te maken.

2 opmerkingen:

  1. dit is de lekkerste suikerspin die ik ken (niet dus ) het lijkt ergens op xD EEN .......... WHAHAHA DOEI SKKLS

    BeantwoordenVerwijderen
  2. het is een piemeeel yeah sgrijf geen reactie trug want het is een feit doeeii

    BeantwoordenVerwijderen