woensdag 9 januari 2013

Pinguin.


Waggelende zeevogel die niet kan vliegen.
Een pinguïn is een vogel, maar hij kan niet vliegen.
Pinguïns zien er vaak grappig uit, vooral als ze bewegen!
Daarom zie je deze vogels vaak in animatiefilms, zoals Happy Feet, Madagascar en Surf’s Up.

Waar leven ze?
De meeste pinguïns leven op en bij Antarctica (Zuidpool).
Sommige van de zeventien soorten komen voor in Zuid-Amerika, Zuid-Afrika en Zuid-Australië en Nieuw-Zeeland.

Wat eten ze?
Vissen, pijlinktvissen en krill (plankton-kreeftjes en andere kleine schaaldiertjes).

Hoe leven ze?
Pinguïns leven in het water.
De meeste soorten komen alleen in de korte zomer aan land, om te broeden.
Dat broeden doen ze in groepen van duizenden pinguïn-paren.

Wat maakt ze bijzonder?
Pinguïns hebben vleugels in de vorm van peddels.
Daarmee kunnen ze erg goed zwemmen en duiken.
Maar als ze op het land rondlopen, zorgen die vleugels ervoor dat ze raar gaan waggelen.

- Sommige pinguïnsoorten graven kuilen om hun eieren in uit te broeden.
- Om het warm te krijgen, gaan pinguïns heel dicht bij elkaar staan. In het midden is het zo tien graden warmer.
- In een groep pinguïns vinden ouders en jongen elkaar terug door geluiden en gebaren te maken.
- Pinguïnpoep geeft het ijs een roodbruine kleur. Een grote groep is daardoor te vinden met een satelliet!

meer op http://5-five-5.blogspot.nl/




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen