zondag 6 januari 2013

Reuzenpanda



De beer met de mooie ogen.
Wat een knuffel!
Iedereen vindt deze Chinese beer schattig, met zijn zwarte vlekken-ogen.
Maar of je hem nu moet aaien…?

Waar leven ze?
Alleen in China en dan alleen in het zuidwesten van dat land.
Reuzenpanda’s zijn bijna uitgestorven.

Wat eten ze?
Ook al is de panda een echte beer, hij eet geen vlees!
Panda’s eten bamboe, een taai soort gras.
En verder niets.

Hoe leven ze?
Helemaal in hun uppie.
Zestien uur per dag zoeken ze naar eten.
De rest van de tijd rusten ze uit.
Ze hebben geen huis.
Ze gaan gewoon liggen slapen waar ze op dat moment zijn in het bamboe-bos.

Wat maakt ze bijzonder?
Door de zwarte vlekken lijken de ogen van panda’s groter.
Dat vinden veel mensen aantrekkelijk.
Toch zijn panda’s niet zo schattig.
Het zijn gevaarlijke dieren, die mensen gewoon aanvallen als ze zich bedreigd voelen.



- De panda heeft de sterkste kiezen van alle zoogdieren.

- Panda's zijn ongeveer 80 tot 100 kilo zwaar. Pasgeboren beertjes wegen tussen de 85 en 150 gram!

- Reuzenpanda’s eten 9 tot 14 kilo bamboe per dag!

- Panda’s zien er onhandig uit, maar in bomen zijn het net acrobaten!


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen