zaterdag 18 mei 2013

10 'toeristische trekpleisters' in Noord-Korea.
Het communistische Noord-Korea wil meer buitenlandse toeristen aantrekken.
Dat maakte het land bekend in 2011 naar aanleiding van de wereldtoerismedag.
Om zich meer als reisbestemming te profileren heeft Noord-Korea nu toeristische bureaus geopend in China, Maleisië en Duitsland.
Dat er in Noord-Korea veel te zien is, mag duidelijk zijn.
Maar je moet er wel voor open staan.
Neem nu Panmunjong,  de meest zwaarbewapende grens op Aarde en één van de laatste levende herinneringen aan de Koude Oorlog.
Het werd door voormalig Amerikaans president Bill Clinton omschreven als “de engste plek op Aarde”.
Schrik dit u niet af?
Zie hier dan nog een aantal andere toeristische trekpleisters van het land.


Het Mansudae Grand Monument steekt hoog boven de Noord-Koreaanse hoofdstad uit en is gelegen op de Mansudae-heuvel in het hart van Pjongjang.
Het is een gigantische bronzen beeld van Kim Il Sung , nog steeds officieel Eeuwig President van de Republiek van Noord-Korea.De Juche-toren is hét symbool voor de ideologie van het Noord-Koreaanse regime en werd gebouwd naar aanleiding van de 70ste verjaardag van Kim Il Sung, aan de rivier Taedong.
De toren is 170 meter hoog en heeft een 20 meter lange toorts die ‘s nachts oplicht.Dit beeld is gelegen op de Mansu-heuvel en is geïnspireerd door de legende van het “gevleugelde paard”.
Dit paard kan aan ongelooflijke snelheid vliegen maar vond niemand die het wilde berijden.
Het is een symbool voor innovatie en vooruitgang, die vooral tot uiting kwamen werden tijdens de heropbouw van Pjongjang, na de Koreaanse Oorlog (1950-1953).Noord-Koreaanse traditionele muziek is doorgaans erg patriottisch getint en gaat niet zelden over de werkende klasse en haar verwezenlijkingen.
In het Paleis voor de Kinderen in Pjongjang worden jonge begaafde kinderen deze liederen aangeleerd en kunnen ze dansen en muziekinstrumenten bespelen.
Je kan hen hier zien optreden tijdens repetities of eigenlijke voorstellingen.
Het feit dat deze kinderen (sommigen zijn nog maar peuters) deze dansen en liederen perfect uitvoeren, spreekt tot de verbeelding.

Het Myohyang International Exhibition Centre bestaat uit twee gebouwen van meerdere verdiepingen die vol gestouwd zijn met geschenken voor Kim Il Sung en Kim Jong Il.
De geschenken zijn afkomstig uit de hele wereld: van auto’s tot opgezette krokodillen en pistolen.Deze tentoonstelling vindt plaats in de Kimilsungia-Kimjungilia exhibitiehall. 
Deze bloemen werden vernoemd naar respectievelijk Kim Il Sung en Kim Jong Il. 
De eerste bloem werd gekweekt door een Indonesische botanist, de tweede door een Japanse. 
Beide bloemen werden als cadeau aan de Noord-Koreaanse Partij geschonken. 
Dit evenement trekt jaarlijks één miljoen bezoekers en mag op veel (nationale) media-aandacht rekenen.Kaesong is de voormalige hoofdstad van Koryo (918-1392), de eerste eenheidsstaat van het Koreaanse schiereiland, en bevindt zich op een tiental kilometer van de gedemilitariseerde zone. 
Het is één van de enige plaatsen in Noord-Korea waar Zuid-Koreanen zijn toegelaten.
Dit Amerikaanse marineschip ligt al in Noord-Korea sinds 1968. 
Het werd bemachtigd door de Noord-Koreanen op 23 januari van dat jaar, slechts één dag na hoge spanningen tussen Noord- en Zuid-Korea. 
Na 11 maanden vastgehouden te zijn geweest, werden de Amerikaanse matrozen van het schip vrijgelaten. 
Later gaf de Amerikaanse overheid toe dat het schip Noord-Korea aan het bespieden was, en dat het dat nooit meer zou doen.
De metrostations van Pjongjang liggen gemiddeld 100 meter onder de grond en behoren tot de meest indrukwekkende ter wereld. 
De metro is versierd met muurmozaïeken, kroonluchters en soms zelfs met marmeren pilaren.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten