maandag 25 augustus 2014

Waarom stinkt de ene scheet wel en de andere niet?


Welk voedsel veroorzaakt de meeste winderigheid? 
Medici van de keurige Amerikaanse Harvard Universiteit zochten uit welk voedsel voor de meeste scheten zorgde en waarom.



4. Nepsuiker
Suikervervangers als glucose-fructosestroop (in ontbijtkoek) en xylitol (in kauwgum) zijn moeilijk op te nemen door je darmen. 
Krijg je er veel van binnen, dan gaat de stof liggen gisten. 
Daardoor vormt het gas in je darmen dat eruit wil.

3. Bloemkool en ei
De stank van een scheet wordt vooral veroorzaak door zwavelgas. 
Hoe meer zwavelrijk voedsel je eet, zoals bloemkool en eieren, hoe meer er weer uit moet. 
Dat gebeurt in de bekende stinkende gasvorm.  

2. Bier en prik
In koolzuurhoudende dranken zoals bier en cola zitten luchtbellen. 
En die lucht moet er ook weer uit. 
Dat kan via de voorkant, als een boer. 
Of aan de achterkant, als wind. 
Dit verklaart ook het fenomeen bierscheten.



1. Bonen
De knallers van de lijst zijn natuurlijk bonen en linzen. 
Bonen zitten vol met de natuurlijke suikers raffinose, stachyose, en verbascose. 
Die kunnen onze darmen niet opnemen. 
Daarom gaan de bacteriën in de darmen de suikers eten. 
Daarbij produceren ze gas, dat jij op je beurt laat ontsnappen.

lees meer op http://5-five-5.blogspot.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten