maandag 30 december 2013

Als het ijs op aarde smelt dan is dit wat er gebeuren zal.


Dit is ‘s werelds nieuwe aangezicht als de zeespiegel ongeveer 65 meter zou stijgen. 
National Geographic showt deze beelden en toont ons het grote verschil. 
Veel kustlijnen veranderen en sommige landen zullen zelfs helemaal verdwijnen. 
Eigenlijk zie je hier de wereld zoals-ie nu is, met slechts één verschil: al het ijs op de wereld is gesmolten en afgevoerd naar de zee. 
En dan krijg je dus dit. 
Sommige wetenschappers zeggen dat dat over ongeveer vijfduizend jaar kan gebeuren.


Europa: Nederland en Londen zullen dan slechts nog herinneringen zijn. 
Ook het meeste van Denemarken zal verdwijnen in het water.Afrika: Dit continent zal het meest van zijn land bewaren, maar het wordt door de continue opwarming van de aarde op een gegeven moment wel onbewoonbaar. 
Het zal simpelweg te droog en te heet zijn.Azië: Een groot deel van China, Bangladesh en India zal overstromen. 
Ook zal de Mekong Delta overstromen en er voor zorgen dat de Cardamom bergen in Cambodja slechts nog eilandjes zijn.Australië: Dit zal vooral één grote woestijn worden. 
En juist de steden die het meest bewoonbaar zijn, aan de kust, zullen grotendeels verdwijnen. 
Ook krijgen ze een zee middenin het continent.Antartica: De oostkant van Antartica bevat zoveel ijs (4/5de van al het ijs op de wereld) dat het bijna lijkt alsof onsmeltbaar is. 
De westkant daarentegen zal bijna helemaal instorten.Noord-Amerika: De staat Florida zal bijna helemaal verdwijnen en ook van San Francisco zal niet veel meer overblijven dan een paar drijvende eilandjes.Zuid-Amerika: Buenos Aires verdwijnt, de kust van Uruguay en het meeste van Paraguay verdwijnt. 
Bergachtige gebieden blijven alleen in centraal Amerika bestaan.

meer op http://5-five-5.blogspot.nl/

23 opmerkingen:

 1. Je kunt ook wat positiefs vermelden. Zo komen er nieuwe gebieden bij die beter bewoonbaar worden: IJsland, het noorden van Scandinavië, Siberië, Alaska, het noorden van Canada, Groenland, Antarctica en het gebied rondom het binnenmeer in Australië.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. naah, hier valt weinig positiefs aan te vinden, sukkel

   Verwijderen
  2. Speciaal voor de pessimisten nog een paar aandachtspunten van mij:
   - Zolang het niet mogelijk is om alle fluctuaties in temperatuur (bijv. Medieval Warm Period, Little Ice Age) te verklaren, zijn toekomstmodellen onbetrouwbaar. Waarschijnlijk zal deze voorspelling dan ook niet kloppen.
   - De afgelopen 5000 jaar heeft de mens zijn leefomgeving drastisch veranderd. Dorpen en steden werden gebouwd en weer afgebroken. De huidige staatkundige indeling zal dan ook niet hetzelfde zijn. Met of zonder ijskappen, misschien bestaat Nederland in zijn huidige vorm over 5000 jaar niet meer, simpelweg omdat mensen ervoor kiezen ergens anders te gaan wonen.
   - De afgelopen 5000 jaar is de mens zichzelf technologisch steeds sneller gaan ontwikkelen. Technologische ontwikkeling stopt niet. Wie weet wat de mens over 5000 jaar allemaal kan? Misschien kunnen we dan wel op de maan of op mars gaan wonen. Of misschien bestaat er dan een weermachine waarmee we een 'climate control' kunnen krijgen buiten de auto. Maar 1 ding is zeker: de technologische ontwikkeling in watermanagement zal zeker niet stoppen. 5000 jaar is een lange tijd om dijken op te hogen en pompen/molens verder te ontwikkelen die de grond droog kunnen houden, dat moet wel lukken. IJskappen smelten niet van het een op het andere jaar, mensen hebben millennia de tijd om zich aanpassen.
   - Mijn laatste argument om niet te pessimistisch te denken: misschien zijn er wel veel minder mensen op aarde over 5000 jaar. De huidige toename van mensen kan niet eeuwig doorgaan. Vroeg of laat ontstaat er oorlog vanwege de beperkte hoeveelheid voedsel en materiaal op de planeet. In dat geval zijn smeltende ijskappen wel de minste van onze toekomstige problemen. Doemdenken heeft geen zin, en daarom: Always look on the bright side of life! (Life of Brian)

   Verwijderen
 2. wil jij het nog tgen houden dan!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat een onzin. Australie hoeft maar 1 dijk te bouwen om een binnenzee te voorkomen,

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat zal de wereld een stuk "kleiner" zijn om te kunnen bewonen....maar NIEMAND weet wat er met de mensen & de aarde zal gebeuren....Alleen GOD weet PRECIES wat er zal gebeuren, want HIJ is de schepper van hemel en aarde...en bij de 2e komst van Jezus Christus zal er een NIEUWE wereld door GOD gecreerd worden met alleen mensen die in HEM GELOVEN.....Amen

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geloof in Onze Vader en je redding is verzekerd.....

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gelooft u maar lekker in een sprookjes figuur uit het bronzen tijdperk voor "de redding". Ik verhuis naar hoger gelegen gebieden.

  Bovendien houd ik niet van dreigementen. Watnou gog van de liefde.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dan wordt de Kaspische Zee ineens een stuk interessanter

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ken genoeg mensen die in god geloofde en desalnietemin bruut zijn afgeslacht. Dus je stelling gaat niet op Raymond van Diest. Maar fijn dat jij erin gelooft... als je daardoor het leven 'wel' aan kunt... is dat alleen maar mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Omdat het te heet wordt in Australie komt er in die hele grote woestijn een binnenzee?
  Als het dan zo verzengend heet wordt, dan krijg je toch ook heel veel regenwolken van al dat water wat verdampt?
  En als het nou eens veel kouder wordt? Dat is hypothetisch ook mogelijk. Kleine waarschijnlijkheid, maar toch...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Het ijs op aarde smelt niet want de aarde koelt af.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat bedoel je met dreigementen? Waar komt dat gevoel van je vandaan?

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Raymond blijf van die paddo's af, je wordt er psychotisch van. Wat het topic, goed plan vooral door laten gaan. wie weet leert de mens er wat van en starten ze opnieuw.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wie maakt zich nou druk over wat er over 5000 jaar gebeurt. Leef in het nu!!! Geniet van wat je hebt en laat die flauwe kul aan doemdenkers over. Van alle voorspellingen is nog niet een werkelijk uitgekomen achteraf valt het altijd mee met een slap excuus.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. En is dat je eigen mening Raymond of is dat het resultaat van jarenlange indoctrinatie? Ik vermoed het laatste...

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Zo is het maar net. 'God' gaat echt niet helpen. Global warming stoppen zou daarentegen wel een goed idee zijn. Maar zolang we sprookjes achterna rennen en vooral blijven geloven in een toekomstige sprookjeswereld, zal nu geen verantwoordelijkheid genomen worden en zal nu ook niets veranderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. 1 fout in het verhaal bij Noord Amerika; als al het ijs van groenland smelt wordt het eiland een soort van archipel. Dit omdat grote delen van groenland door het ijs tot 800 mtr. onder de zeespiegel zijn gedrukt. Deze gebieden zullen dan wel weer "bewoonbaar" zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. alles beweegt, alles vervormt, alles leeft - normaal natuurlijk proces - de mensheid zal zich aanpassen

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat er over 5000 jaar gebeurt heeft weinig te maken met wat ons de komende 100 jaar te wachten staat. Lekker overdrijven dus om de non-believers in de kaart te spelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Vergeet niet dat gebieden waar nu veel ijs ligt op zullen veren als al dat gewicht verdwijnt. Zo is Lapland nog steeds aan het opveren van de laatste ijstijd.
  Mocht dit scenario doorgaan zal Antarctica dus ook omhoog komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Dat God de schepping zal vernieuwen ontslaat ons niet van onze verantwoordelijkheid om voor deze schepping te zorgen als goede rentmeesters.

  BeantwoordenVerwijderen