zondag 26 oktober 2014

Afgelegen plaatsen in de wereld: Paaseiland.Paaseiland ligt volledig geïsoleerd in de Grote Oceaan, een dikke 3.000 kilometer uit de kust van Chili. 
Het eiland bestaat voornamelijk uit vulkanisch gesteente. 
Paaseiland is in 1722 op een paaszondag ontdekt door een Nederlandse ontdekkingsreiziger, Jacob Roggeveen en heeft daaraan zijn naam te danken. De Polynesische naam voor het eiland is Rapanui.
Deze naam heeft het eiland gekregen van een Tahitiaanse bezoeker in de 19e eeuw, ook hier is de naam weer goed te verklaren: hij vond dat het er veel leek op het Tahitiaanse eiland Rapa maar dan wel groter en daar staat “Nui” voor, dat maakt dus “Rapanui”.Vandaag de dag wonen er ongeveer vierduizend mensen op het eiland. 
Het eiland is vooral bekend om zijn gebeeldhouwde figuren en monolieten die langs de kustlijn te vinden zijn, de “Moai”. 
Ze zijn gemaakt van gesteente van het eiland zelf. 
Niemand weet wat het doel van deze beelden is geweest, en hoe deze zware beelden op hun plaats zijn gezet. 
Daarnaast heeft het eiland één van de rijkste verzameling rotstekeningen (meer dan 4.000) van Polynesië. 
Het eiland is afgelegen, maar wel te bereiken met een (klein) vliegtuigje. 
Het vliegveld van het eiland staat ook wel bekend als het ‘meest afgelegen vliegveld ter wereld’.Als je de reis maakt naar het eiland, wees dan voorzichtig met de beelden. 
In 2008 beschadigde een Finse toerist een van de beelden, hij brak een oor af.
 Hij riskeerde een celstraf tot 7 jaar! 
Uiteindelijk werd het een geldboete van 10.800 euro en een verbod van 3 jaar van het eiland, maar toch, wees voorzichtig!

meer op http://5-five-5.blogspot.nl/Geen opmerkingen:

Een reactie posten