zondag 12 oktober 2014

Inbraak.


Een raam dat op een koer staat, een  verouderd slot in de voordeur, een onafgesloten garage...... 
Inbrekers hebben er een neus voor.
In een onbewaakt ogenblik slaan ze hun slag en zetten in korte tijd je huis en leven op zijn kop.In Nederland wordt er gemiddeld ELKE DRIE MINUTEN een inbraakpoging gedaan.Inbrekers selecteren huizen niet op wat ze verwachten buit te maken.
Ze zoeken liever huizen uit waar ze GEMAKKELIJK BINNEN KUNNEN KOMEN.
Iedereen heeft immers wel een laptop, telefoon en fotocamera in huis.Meer dan de helft van de inbraken wordt overdag gepleegd.Een huis dat GOED ZICHTBAAR is vanaf de straat, schrikt inbrekers af,
Denk dus twee keer na voordat je een hoge heg of dichte begroeiing bij de voordeur plant.De GEREEDSCHAPPEN die het meest worden gebruikt om in te breken zijn: een schroevendraaier (48%), een haakje om mee te hengelen (40%), een breekijzer of koevoet (14%), een boor (13%) of een bahco (10%).De meeste inbraken vinden plaats op DINSDAG EN VRIJDAG.Denk eraan dat inbrekers KUNNEN KLIMMEN.
Zij maken daarvoor handig gebruik van tuinsets, pergola's en rondslingerende ladders.Als het een inbreker niet lukt om BINNEN DRIE MINUTEN in een huis te komen, geeft hij (of zij) meestal op.
GOEDE PREVENTIE helpt dus echt.Zestig procent van de Nederlanders denkt TEN ONRECHTE dat zijn goed beveiligd is tegen inbraak.DE MEEST GEBRUIKTE METHODEN om in te breken zijn: het openbreken van het slot (43%), insluipen of klimmen via een raam (16%), het afbreken van een cilinder (9%), een raam intikken (8%) of gaatjes boren (6%).Is je woning optimaal beveiligd?
Dan kan je een POLITIEKEURMERK opvragen.
Bij woningen met zo'n keurmerk daalt het inbraakrisico met maar liefst 95 procent.Inbrekers werken het liefst in de DONKERE WINTERMAANDEN tussen oktober en maart.
Januari is de favoriete maand.Een inbraak duurt gemiddeld DERTIG SECONDEN.Inbrekers willen weer snel weg en grijpen dus wat VOOR HANDEN LIGT.
Het loont om waardevolle spullen te verstoppen.

meer op http://5-five-5.blogspot.nl/

3 opmerkingen:

  1. Goeie tips! Meeste mensen laten toch een raampje openstaan waar de inbrekers doorheen passen. Vandaag was iemand z'n auto ook meegenomen. Gebeurt steeds vaker ! Daarom alles goed op slot en dubbel checken voordat je het huis verlaat.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goede informatie! Erg belangrijk om mensen erop te wijzen hoe makkelijk het soms kan zijn om als inbreker binnen te komen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het is schering en inslag de laatste tijd. We merken dat dit met name in het oosten van het land het geval is. De tips hierboven zijn echt geen overbodige luxe. Beveiligingscamera's alleen zijn echt niet voldoende.

    BeantwoordenVerwijderen