donderdag 7 mei 2015

Chocola: Ziektes voorkomen.



Wetenschappers jubelen de laatste jaren over de gezonde effecten van chocola.
Zo werd in januari 2014 een onderzoek van Kings College in London gepubliceerd waaruit bleek dat chocola mogelijk diabetes type 2 (ouderdomsdiabetes) voorkomt.
Nou ja, dat doen dan de flavonoïden in chocola (die je ook in bessen, rode druiven en wijn vindt).
De onderzoekers volgden de eetgewoonten van 2000 proefpersonen en bepaalden de insulinegevoeligheid van hun bloed.
Het hormoon insuline beïnvloedt hoe je lichaam suikers verwerkt.
Hoe gevoeliger je voor insuline bent, hoe minder suiker in je bloed zit en hoe kleiner de kans op diabetes.



Proefpersonen die veel flavonoiderijke producten consumeerden hadden een hogere insulinegevoeligheid (en dus een lager diabetesrisico) dan mensen die weinig chocola, wijn, duiven en/of bessen nuttigden.
Ander onderzoek, zoals aan Monash University uit 2012, stelt dat flavonoïden uit chocola de bloeddruk verlagen.
Maar eet er niet te veel van: de suiker en het vet in chocolade zijn niet zo gezond, aldus de onderzoekers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten