zondag 30 september 2012

Waarom lijkt een hartje niet op een hart?Er zijn door de jaren heen veel verklaringen bedacht voor de gekke vorm van het hart.
Kies maar uit.
- Het hartsymbool stelt de vleugels van een duif voor, het symbool van de liefde.
- Het is een stilistische afbeelding van het mensenhart.
- Het is een stilistische afbeelding van een koeienhart.
- Het is een tweedimensionale weergave van de vulva.
- Het zijn 2 vrouwenbillen op de kop.
- Het is een afbeelding van de silfiumplant, een natuurlijk anticonceptiemiddel......En zo kan ik nog wel even doorgaan.
Het hartsymbool is in elk geval eeuwenoud en de oorspronkelijke ontwerper kunnen wij niet meer vragen wat de juiste verklaring is.

meer op http://dorpenstedennederland.blogspot.nl/ en http://5-five-5.blogspot.nl/1 opmerking:

  1. De meeste mensen hebben een mensen- of dierenhart nog nooit in hun handen gehouden, eng, en dus ook niet vanuit een bepaalde hoek de vorm gezien die nu symbool staat voor het hart. Dit moeten priesters, artsen, chirurgijnen in de middeleeuwen of artsen die illegaal lijken opensneden. Zoals 1 van die geniale Italianen, Michelangelo of Da Vinci die met het menselijk lichaam bezighielden o.a. d.m.v. de schilder- en beeldhouwkunst. Het is een moeilijk te definiëren fenomeen. Geloof, Hoop en Liefde zijn alom bekend.Gelooft U in Liefde? Dat alles verzengende vuur waardoor U niet kan en wil slapen? Of heeft U de Hoop opgegeven en het Geloof, Anker tegen woelige baren, laten varen?
    Ieder zijn weg maar zonder hoop op een betere toekomst en geloof in jezelf en een goed gevoel in je hart en een warm gevoel in je "belevingswereld" sta je nergens.

    A propos,Een paard temmen, in het Engels "break a horse". Ikzelf heb nog geen "gebroken" hart.
    Maar op aards niveau duidelijk wel. Een bittere liefde (amore amara). Maar ik laat me niet "kisten". Het ga U goed.

    BeantwoordenVerwijderen