woensdag 19 september 2012

Was Jezus getrouwd? Nieuwe aanwijzing gevonden. (video)Een pas opgedoken stuk papyrus uit de vierde eeuw lijkt te suggereren dat Jezus wel degelijk getrouwd was.
Jarenlang drukte de  kerk de geruchten de kop in dat Jezus Christus een vrouw had, maar dit antiek document in Egyptisch koptisch schrift kan zijn getrouwde status bevestigen.
Het was Karen King, een professor theologie uit de States, die met het opmerkelijke stuk papyrus voor de proppen kwam op een congres in Rome. "Jezus zei tot hen, mijn vrouw ..." staat er te lezen op het piepkleine stuk papyrus.
Onder meer Dan Browns bestseller 'The Da Vinci Code' uit 2003 opperde dat Jezus getrouwd was met Maria Magdalena en kinderen had, tot grote woede van heel wat christenen.
Nu is er dus een nieuwe aanwijzing.
Karen King legt uit. "De christelijke traditie heeft ons lang voorgehouden dat Jezus niet getrouwd was, maar daar werd nooit enig historisch bewijs van gevonden.
Dit stuk papyrus is geen waterdicht bewijs dat hij wel getrouwd was, maar het vertelt ons wel dat de hele kwestie pas ontstond bij de verhitte debatten over seksualititeit en het huwelijk.
 Dit fragment toont aan dat er wel degelijk christenen waren in die tijd die overtuigd waren dat Jezus wel getrouwd was."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten