zaterdag 13 april 2013

Leeuw <> zebra. Wie is de winnaar?Er ging een geweldige strijd aan vooraf, maar uiteindelijk wist deze zebra te ontsnappen aan de klauwen van de Koning van de Jungle. 
Op savanne van Tanzania had de leeuw zijn oog laten vallen op een mals stuk zebra. 
Het zag er naar uit dat deze zijn buit binnen wist te halen, maar door een ferme, goedgemikte achterwaartse trap moest de leeuw zijn prooi laten gaan.

meer op http://5-five-5.blogspot.nl/

1 opmerking:

  1. Tja, ook Koning Leeuw wint niet iedere strijd...
    De dagen van deze zebra zijn mogelijk alsnog geteld, overigens. Op een der foto's is een grote verwonding te zien die de leeuw net heeft aangebracht. Bacterieeen in de bek van een leeuw kunnen daarbij zorgen voor infecties, waardoor de zebra uiteindelijk mank kan gaan lopen. Over enkele dagen kan de zebra al een stuk zwakker zijn geworden en krijgt de leeuw een extra kans.
    Vele roofdiersoorten hebben schadelijke bacterieen in hun bek waar ze zelf immuun voor zijn maar die hun prooi behoorlijk ziek kunnen maken. Daardoor hoeft een roofdier na een mislukte jachtpoging alleen maar even geduld te hebben, wetende dat de gemiste prooi over enkele dagen ernstig verzwakt kan zijn.
    Bekend hierbij zijn hondenbeten, die meestal een tetanus-injectie vereizen indien de wond diep genoeg is. Dit geldt ook voor de leeuwenbeet.

    BeantwoordenVerwijderen