dinsdag 23 september 2014

De mooiste foto's van de aarde. Gemaakt door NASA.Een enorme ijsberg maakt zich tussen 9 en 11 november 2013 los van het afkalvende ijs van de Pine Island-gletsjer op Antarctica.De 'Everest der rivieren', zo staat de Yarlung Tsangpo in Tibet wel bekend onder adventuriers. 
De rivier loopt door een van de meest afgelegen gebieden ter wereld, en kent het grootste verloop in hoogte voor een rivier: 4000 km.Op ongeveer 300 kilometer ten zuiden van de Iraanse hoofdstad Teheran ligt Dasht-e Kavir, oftwel de Grote Zoutwoestijn. 
Het lijkt een droge woestijn, maar is de weerslag van de zoutrijke woestijn die hier tientallen miljoenen jaren geleden was. Als de condities goed zijn, kunnen astronauten aan boord van het Internationaal Ruimtestation ISS prachtige foto's maken van de aarde. Zoals deze, een uitbarsting van de Klioechevskoi, een vulkaan op het Russische schiereiland Kamchatka.Dikke rook boven het westen van de Verenigde Staten, ook gemaakt vanuit het ISS. 
In juni vorig jaar werd het gebied geteisterd door bosbranden.Ook deze uitbasting van de Pvlof-vulkaan in Alaska werd vanuit het ISS gefotografeerd.Satellietbeeld: de Servische hoofdstad Belgrado vanuit de ruimte.Het eiland Tristan da Cunha in de zuid-Atlantische Oceaan, op meer dan 3700 kilometer van de kust van Antarctica, 2800 kilometer van het zuidelijkste puntje van Afrika en 3000 kilometer van het oosten van de oostkust van Zuid-Amerika.De stad Luik bij nacht.Een deken van sneeuw over Groot-Brittanniƫ eind januari vorig jaar.De vulkaan Etna in Italiƫ barstte vorig jaar februari drie keer uit binnen 36 uur.Dit is de mooiste foto die door een satelliet van NASA vorig jaar is gemaakt van de aarde. 
Te zien zijn de Canarische eilanden, en de manier waarop wind en zonlicht invloed hebben over hoe de eilanden te zien zijn. 
Dat gebeurt op het water, maar dus ook vanuit de ruimte. 
Door licht en water lijken de eilanden te drijven. 

kijk ook eens op http://5-five-5.blogspot.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten