zondag 9 augustus 2020

Eten toen en nu

Eten toen en nu

Was vroeger echt alles beter, of maken we het verleden mooier dan het was?
 
Lopend schransen. 
Vroeger was alles beter... want toen was het voedsel nog puur. 
We aten bijna rechtstreeks van het land. 
Kunstmatige kleur- en conserveringsmiddelen bestonden nog niet. 
Van E-nummers had nog niemand gehoord. 
Junkfood kon je nog niet op elke hoek van de straat kopen. 
Over de straat gesproken, we schransten niet lopend in een winkelstraat, we gingen rustig zittend lunchen of dineren. 
Lekker toch? 

Maar.... vergeleken met vroeger eten we nu een stuk gevarieerder. 
De keuze is reuze. 
Ook zijn er nu meer regels en voorschriften in de voedingsindustrie. 
De hygiëne is met sprongen vooruit gegaan. 
Landbouwgif dat we vroeger gebruikten, mag nu echt niet meer. 
Bevatten groeten en fruit vroeger meer voedingsstoffen? 
Het Voedingscentrum heeft er geen aanwijzingen voor. 
Tot halverwege de vorige eeuw werden er sowieso minder groenten gegeten: er stonden vooral aardappels op het menu. 
Het maken, bewaren, distribueren en bereiden van voedsel verloopt vandaag de dag echt niet perfect, maar het is wel perfecter dan het ooit is geweest.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten