woensdag 16 november 2011

Ajax. Nieuwe algemeen directeur is Louis van Gaal!

Louis van Gaal, Danny Blind en Martin Sturkenboom gaan de nieuwe directie van Ajax vormen.

De Raad van Commissarissen heeft dat besloten in afwezigheid van commissielid Johan Cruijff, die woensdagmiddag op de hoogte is gesteld van het besluit.


Van Gaal wordt algemeen directeur, maar gaat die functie pas vanaf juli 2012 bekleden, omdat hij nu nog formeel onder contract staat bij Bayern München. Hij is daarmee de opvolger van Rik van den Boog, die in juni vertrok bij Ajax.

Danny Blind, nu technisch manager, wordt technisch directeur. Martin Sturkenboom, oud-voorzitter van FC Utrecht, neemt bij Ajax de functie van commercieel directeur op zich.

Rentree na zeven jaar
Van Gaal vertrok in 2004 bij Ajax. De oud-trainer, die in 1995 de Champions League won met de Amsterdamse club, was destijds technisch directeur. Hij was het niet eens met het beleid en stapte zelf op.

Daarna loodste hij in Nederland AZ naar de landstitel (2009) en in Duitsland deed hij hetzelfde met Bayern MÜnchen (2010). Met die club bereikte hij in hetzelfde jaar de finale van de Champions League.


In november 2010 zei Van Gaal nog nooit meer terug te keren in de Arena. Op dat besluit komt hij nu terug, ondanks zijn woorden van 5 november 2011 in de Voetbal International. "Het is nu uitgesloten dat ik dat (directeur, red.) word. Zolang Johan Cruijff daar zit, is dat onmogelijk. Van mijn kant in elk geval wel. En van zijn kant waarschijnlijk ook."

Hoe zal Johan Cruijff hierop reageren? Stapt hij op of  blijft hij?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten