Maar liefst 4 van de 10 huisbranden beginnen in de keuken.
De olie kan zo heet worden dat de ontbrandingstemperatuur wordt bereikt en de olie spontaan vlam vat.
Blijf daarom altijd in de buurt van de potten en pannen als je aan het koken bent.
Staan je gebakken aardappelen toch opeens in de hens, dan is er een aantal dingen die je wél moet doen en dingen die je juist moet laten.
Wel doen:
- Dek de pan af met een passende deksel.
- Zet de warmtebron uit.
- Doe de afzuigkap uit.
- Laat de pan staan tot hij is afgekoeld, tenminste een uur.
Niet doen:
- Blus nooit met water, want heet vet en water samen leiden tot een explosieve verbranding.
- Pak de pan niet vast.
De hitte kan je kleding in brand laten vliegen.
- Verplaats de pan niet.
Als de brandende olie uit de pan loopt, wordt de brand alleen maar groter.
Door het morsen van hete vloeistof kun je brandwonden oplopen.
meer op: http://5-five-5.blogspot.nl/
Geen opmerkingen:
Een reactie posten