woensdag 17 oktober 2012

De grootste 'versierders' van het dierenrijk.De volgende 10 diersoorten gaan helemaal los in hun zoektocht naar een mannetje of vrouwtje om mee te paren.
Sommige hebben met meer partners seks in 2 weken dan de meeste mensen in hun hele leven!
Bruine breedvoetbuidelmuis
Tijdens het 2 weken durende paringsseizoen gaat deze muis helemaal los. De vrouwtjes paren met meerdere mannen en elke sessie duurt tussen de 5 en 14 uur. Door de slet uit te hangen verhoogd het vrouwtje haar kans om bevrucht te worden door een sterk mannetje. De mannetjes overleven de seks partij vaak niet.Hangende Vlieg
Wanneer het mannetje een vrouwtje wil versieren brengt hij haar een dood insect. Wanneer het vrouwtje accepteert doen ze de daad, het vrouwtje manoeuvreert zich op zijn kop en eet tijdens de seks haar snack op (het mannetje houdt haar vast aan haar pootjes). Is de snack te klein, dan is de vrijpartij over voordat het vrouwtje bevrucht is.Bottlenose Dolfijn
Een van de weinige diersoorten die net als de mens seks heeft voor zijn plezier. De seks duurt overigens niet zo lang, een minuutje, maar er zijn wel altijd meerdere sessies.
Afrikaanse Blauwhoofdige hagedis
De mannetjes strijden om de vrouwtjes door hard met hun staart tegen elkaar te slaan. De winnaar krijgt de vrouwtjes en de kleuren, de verliezer heeft geen vrouwtjes en wordt saai grijs.Leeuw.
Slechts een paar van de mannetjes hebben recht om met de vrouwtjes te seksen, maar dan heb je ook wat als leeuw, een groep van 3 tot 30 leeuwinnen. Deze worden allemaal in dezelfde periode vruchtbaar en verwachten dan meerdere keren per uur bereden te worden. Wordt ze niet bevrucht, dan wordt ze 2 weken later weer vruchtbaar en moet de man weer aan de slag!
Walrus.
De Walrussen proberen de vrouwtjes aan het land te versieren door geluiden te produceren, o.a. onderwater bellen, klikjes, tanden klappen en fluiten. De mannetjes hebben meerdere vrouwen die ze onderwater bevruchten, om ze allemaal te plezieren heeft de walrus een penis van zo’n 75 centimeter.
Bankivahoen
De wilde broer van de kip houdt duidelijk van de vrouwtjes. Het is zelfs zo erg dat hij er geen problemen mee heeft om ook met zijn eigen familie te paren. De vrouwtjes hebben hierop echter een goede truck bedacht, ze houden het sperma vast tot na de copulatie, en kunnen hierna nog beslissen of ze dit sperma gebruiken om de eieren te bevruchten.
Gevlekte hyena.
De vrouwen zijn de baas bij de gevlekte hyena’s. De vrouwtjes hebben wel mannelijke trekjes, hun vagina komt zo’n 17cm naar buiten. De mannen kunnen alleen penetreren vanuit een specifieke positie en de vrouwtjes bepalen dan ook welk mannetje toegang krijgt.Metopidius
Ook hier zijn de vrouwtjes weer de baas, zij zijn zelfs 60 procent groter dan de mannetje. Ze leggen nog net zelf de eieren maar het uitbroeden en opvoeden laten ze aan de mannetjes over. Hierna gaan ze verder op jacht naar mannen, soms veroveren ze zelfs het nest van een ander vrouwtje om de kuikens te vermoorden en zo van de vader weer een vrijgezel te maken.
En de grootste versierder is de
Bonobo

De Bonobo’s zijn de ergste seksverslaafde dieren die er zijn. Ze hebben altijd en met iedereen seks. Heteroseksueel, homoseksueel, moeders met zonen, niks is ze te gek. Het motto is dan ook ‘make love, not war’. Seks gebruiken ze om conflicten op te lossen.

meer op http://5-five-5.blogspot.nl/
http://dorpenstedennederland.blogspot.nl/1 opmerking:

  1. Fleur44

    17 okt 2012 17:55
    Prachtfoto is dit, heel mooi, wat liefdevol, groetjes Fleur!

    BeantwoordenVerwijderen