zondag 14 oktober 2012

Het kleinste hotel ter wereld.Het Eh'hauslhotel  in het Duitse stadje Amberg, dicht tegen de Tsjechische grens, is met stip het kleinste van de hele wereld.

Vooral verliefde koppels willen hier een intiem nachtje doorbrengen.
Op aanvraag van een gemeenteraadslid werd in 1927 een huisje gebouwd waar stelletjes met trouwplannen zich tijdelijk konden domiciliëren. In die tijd was het namelijk verboden om elkaar het ja-woord te geven zonder een eigen woning te bezitten.


Het Eh'hausl, wat letterlijk trouwhuisje betekent, werd een paar dagen voor het huwelijk spotgoedkoop aan de trouwers verkocht. De naam bleef sindsdien onveranderd en vandaag trekken veel verliefde zielen nog steeds naar het hotel in Amberg.

Twee jaar geleden werd het pand grondig gerenoveerd en van alle hedendaagse luxe voorzien. In elke kamer speelt trouwens muziek om de gezelligheid te bevorderen. Omdat het huisje amper 2,5 meter breed is en slechts 50m2 beslaat, moet het in zijn geheel gehuurd worden.

Overweeg je een romantische overnachting in Amberg? Reserveer dan uiterst snel, want wegens groot succes is het Eh'hausl hotel al volgeboekt tot 2013.


3 opmerkingen:

 1. Ofsen

  14 okt 2012 16:09
  leuk dat huisje. wat een maf verbod zeg.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha, een hotelovernachting met een mooie geschiedenis. Ik vind het een romantisch idee dat mensen zo'n huisje kochten om te mogen trouwen. Wat ik me trouwens afvraag: zat er niemand bij die het huis niet terug wilde geven, als het zo goedkoop verkocht werd aan ze?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. klein hotel betekend ook klein bed. Als je met je vriend zou gaan is dat helemaal niet erg. Maar als je met een stel vriendinnen gaat, is een groot bed toch wel fijn!!
  Afgelopen weekend zijn we naar Breda geweest en hebben heerlijk overnacht in hotel-de-klok .

  BeantwoordenVerwijderen