zondag 21 juli 2013

Barbecue in Hongkong, Indonesië en Maleisië: Nummertje 42.


Land?
Hongkong, Indonesië, Maleisië.

Naam?
Char siew (gebrande vork) of babi pangang (gegrild varken).

Wat gaat erop?
Varken.



Hoe?
Als je bij de Chinees op de hoek babi pangang speciaal bestelt, dan krijg je meestal niet de geroosterde versie van de varkensrepen, maar een gekookte en daarna gefrituurde variant.
Ook lekker natuurlijk, maar niet zoals het hoort.
De traditionele Kantonees grilt zijn varken met vorken boven een houtskoolvuur.
Vandaar ook de naam die de mensen in Hongkong gebruiken: char siew, gebrande vork.
Ook de zoetzure saus die de Nederlandse Chinees erbij serveert, is eigenlijk niet bon ton.
Er hoort varkensbloed bij of desnoods sambal.



Bijzonderheden?
Als je in Hongkong trek hebt in een stukje geroosterd varken, dan hoef je geen cursus Chinees te leren.
De restaurants waar je lekker kunt knabbelen aan char siew verraden zich door het vlees dat in trosjes voor de ramen bungelt.

meer op http://5-five-5.blogspot.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten