woensdag 17 juli 2013

Barbecue in Nieuw-Zeeland: Sissende saucijzen.


Land?
Nieuw-Zeeland.

Naam?
Sausage sizzle.

Wat gaat erop?
Worstjes.



Hoe?
Nieuw-Zeelanders houden van barbecueën.
Thuis gaat dat op de standaardmanier met vlees, vis en kip.
maar als de school een sponsoractie voert, als de kerk geld inzamelt of als een liefdadigheidsinstelling collecteert, dan is er niets beter voor de inkomsten dan een sausage sizzle.
De school, kerk of liefdadigheidsinstelling roostert dan worstjes en serveert ze op een snee wit brood met wat tomatensaus, mosterd of uien.
Het geheel wordt  voor gepeperde prijzen verkocht en de opbrengst gaat naar het goede doel.



Bijzonderheden?
5 jaar geleden maakte een nieuwe warenwet bijna een eind aan de populaire worstfeestjes.
De minister van voedselveiligheid moest het ongeruste volk in de krant uitleggen dat de niet-commerciële schranspartijen buiten het bereik van de wet vallen.

meer op http://5-five-5.blogspot.nl/

1 opmerking: