vrijdag 12 juli 2013

Barbecue in Nederland: Barbeknoei.


Land?
Nederland.

Naam?
Barbecueën.

Wat gaat erop?
Alles.
Als het maar snel klaar is.



Hoe?
Wij hebben keukens met keramische kookplaten en combimagnetrons.
We zitten aan massieve eettafels in verrijdbare fauteuils waarin onze billen wegzakken.
Maar zodra de weerman voorspelt dat de middagtemperatuur de 25 graden aantikt, duiken wij massaal de krappe achtertuinen in, vergeten wij dat het 's avonds snel afkoelt en negeren wij de muggen en wespen.
En omdat wij gezellig de halve familie uitnodigen, zitten de meesten op krakkemikkige klapstoelen of op omgedraaide bierkratjes.
O en dan de barbecue zelf.
Wij gebruiken liever geen dure briketten, maar goedkope houtskool.
Wij leggen het vlees al op het rooster als de kooltjes nog vlammen en walmen.
Daardoor brandt de buitenkant van het vlees aan, terwijl de binnenkant rauw blijft.



Bijzonderheden?
Barbecueën was oorspronkelijk een vorm van slow cooking.
De eerste barbecueers warden jagers-verzamelaars die hun vlees urenlang roosterden boven een nagloeiend vuurtje.
Vandaar ook de briketten.
Die zorgen voor een constante, langdurige warmte waardoor het vlees gelijkmatig gaart.

meer op http://5-five-5.blogspot.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten