maandag 30 januari 2012

In 2013 gaat storm op de zon voor chaos op de aarde zorgen.Storm op de zon zorgt voor chaos op Aarde.
In 2013 zou een enorme zonnevlam op de hele planeet voor chaos kunnen zorgen. Met blackouts en verstoorde satellieten als gevolg. De impact op onze planeet zou van een ongeziene omvang kunnen zijn, zo waarschuwen NASA-wetenschappers. Elektriciteitsnetwerken, gps, luchtverkeer en radiocommunicatie dreigen door de enorme activiteit op de zon uit te vallen.


Straling.
Rond 2013 zullen het magnetische veld van de Zon en het aantal zonnevlekken een piek bereiken. Dat zou voor enorme straling kunnen zorgen. De daaropvolgende storm zou tot een geomagnetische storm op Aarde kunnen leiden. Dan kunnen elektriciteitsnetwerken op onze planeet voor enkele uren uitvallen, maar in het slechtste geval kan het probleem zelfs dagen tot maanden duren.


Storm.
Op een conferentie waarschuwden experts voor een mogelijke storm op de Zon. Aangezien de ontwikkelde wereld sterk afhankelijk is van elektriciteit, zou het leven wel eens volledig tot stilstand kunnen komen.


Schade.
De enorme vuurringen zouden op onze planeet een economische schade kunnen veroorzaken die twintig keer hoger ligt dan deze van orkaan Katrina. NASA onderzoekt de bedreiging met tientallen satellieten. Het probleem werd twee jaar geleden al eens onderzocht in een studie die de impact op de bevolking berekende.


Cyclus.
De Zon maakt een cyclus van ongeveer elf jaar door waarin de zonneactiviteit lager of hoger ligt. Nu komt er een einde aan een relatief rustige periode. Wetenschappers voorspellen een ongezien niveau van magnetische energie.


Zonnestorm.
Een zonnestorm bestaat uit protonen en elektronen die loskomen van de zon en met enorme snelheid de kosmos in worden geslingerd. De deeltjes kunnen in de buurt van de polen de aarde bereiken en krijgen daar een elektrische lading.


Niet actief.
De afgelopen jaren is de zon niet erg actief geweest. De laatste keer dat de zon een grote wolk geladen deeltjes richting aarde schoot was in 2003. Toen viel in Zweden de elektriciteit uit en gaven navigatiesystemen van vliegtuigen er de brui aan.


Zonnevlammen.
Op vijf en zes december 2006 werden al eens twee krachtige zonnevlammen waargenomen, gevolgd door een golf radiostraling die er voor zorgde dat een groot aantal gps-ontvangers op aarde het signaal van de navigatiesatellieten niet meer konden oppikken. De uitbarsting stuurde 20.000 keer meer radiostraling deze kant op dan de rest van de zon. Wetenschappers van de Cornell universiteit, die al langer onderzoek doen naar zonnewinden, verklaarden dat de effecten heviger en meer verspreid waren dan gedacht.


Gps.
Dat de radiostraling van hevige zonnevlammen invloed heeft op satellieten en elektriciteitsnetwerken was al langer bekend. Reeds in 2005 werd er gewezen op het risico voor belangrijke navigatiesystemen, zoals die van vliegtuigen. Wetenschappers hadden toen echter niet verwacht dat zonnevlammen zo'n impact konden hebben op gps en vrezen nu de gevolgen van komende uitbarstingen.


x-flare.
In 2011 en 2012 verwachten wetenschappers van Cornell opnieuw hevige pieken in de zonneactiviteit. Begin februari 2011 was het al zover. Bij de Koninklijke Sterrenwacht traden de automatische alarmsystemen in werking, want op de Zon was een extreme zonnevlam waargenomen. Volgens de gespecialiseerde website spaceweater.com deed zich de eerste zogenaamde "x-flare" van de nieuwe zonnecyclus voor. De piek werd gemeten op dinsdag 15 februari om 02.56 uur Nederlandse tijd.


China.
De aarde kreeg vorige week de effecten van de zwaarste zonnestorm in vier jaar tijd te verwerken. Gps-systemen in auto's en op mobiele apparatuur kregen met storingen te maken, en er dreigden ook problemen met het radioverkeer in de luchtvaart. Vooral het het zuiden van China was getroffen. Bij ons bleef de schade beperkt.

meer op http://5-five-5.blogspot.nl/


5 opmerkingen:

 1. de mensen maken de aarde zelf kapot,en de dag dat het zal zijn zullen ze maar eens begrijpen,als te laat is,nu leef dag per dag en een beetje gelukkig mogen zijn!!!!!!!betty

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit is echt waar hoor in 1859 was er ook een hevige als we een beetje pech hebben betekent de aankomende zonnestorm het einde van de ict voor een paar maanden of misschien wrl jaren. K hoop t niet ma zoals ik het lees kunnen we er flink last van gaan krijgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Om dit als paniek zaaierij af te doen is misschien de kop in de zand steken. Zoals gezegd er zijn al eerder zonnestormen gewest; de ernstige gevolgen waren plaatselijk ( niet globaal dus). Als er de stroom ( en auto's) uit valt, dan moet ik niet aan de gevolgen denken (bijv. ik heb (levensbehoudende) medicijnen, die kunnen dan niet meer geleverd worden).Over pinnen en winkelen te zwijgen. Misschien zijn de preppers zo gek nog niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het is niet te hopen dat de stroom uitvalt dan kan ik niet meer op me ps3:(

  BeantwoordenVerwijderen