maandag 9 april 2012

8 redenen om je lichaam niet te verbouwen.


Ooit was cosmetische chirurgie enkel weggelegd voor de superrijken. 
Dat is al lang niet meer het geval, zowel mannen als vrouwen trekken naar de plastische chirurg alsof het een kappersconsult betreft. 
En toch zijn er een heleboel redenen te vinden om het knip- en plakwerk niet te overwegen.
1.    Gevaren
Plastische chirurgie gebeurt onder algemene of gedeeltelijke verdoving en dat is niet zonder gevaar. 
Al verloopt dat probleemloos bij het merendeel, toch kan je altijd naar reageren op een verdoving. 
Ook infecties treden makkelijker op na een ingreep. 
Waarom zou je je gezondheid riskeren, enkel uit ijdelheid?

2.  Verouderen is natuurlijk
Iedereen wordt ouder, daar valt niets aan te veranderen. 
Ongeacht welke ingreep je achter de rug hebt, uiteindelijk ontloopt niemand zijn lot. 
En waarom eeuwig en altijd vasthouden aan dat jeugdig schoonheidsideaal?

3.    Je ziet het verschil
Hoe goed de chirurg ook mag zijn, je merkt het verschil. 
Madonna, Nicole Kidman, Kylie Minogue om er maar enkele te noemen: hun onnatuurlijke look kunnen ze nooit meer wegmoffelen.

4.  Je hebt slechts 1 lichaam
Je mag er niet aan denken dat er nog meer mis loopt met je looks. 
Eenmaal verbouwd, moet je leren leven met slecht uitgevoerde ingrepen of ben je alweer vertrokken voor een nieuwe rits aan ingrepen.
5.    Toekomst?
Wat het effect op lange termijn betreft, weet nog niemand wat het resultaat zal zijn. 
De natuurlijke opvullers of botox-achtige toestanden: wat doen ze na tien jaar in je lichaam?

6. Eigenwaarde
Als je een operatie overweegt omdat je denkt dat grotere borsten of een ooglidcorrectie je meer zelfvertrouwen zullen schenken, vergeet het. 
Een borstvergroting lost niets op als je kampt met een laag zelfbeeld. 
Het klinkt cliché, maar leer van je lichaam te houden zoals het is...

7. Kostprijs
Sommigen spenderen duizenden euro's aan cosmetische chirurgie. 
Vraag jezelf af of die uitgave wel loont: heb je deze echt nodig en kan je het betalen? 
Helemaal fout is een lening aan te gaan of jezelf in schulden te steken omwille van een schoonheidsingreep.

8. De bruid van Wildenstein
Jocelyn Wildenstein spendeerde miljoenen euro's aan cosmetische ingrepen, maar slaagde er enkel in om haar mooie uiterlijk van toen, helemaal naar de bliksem te helpen.13 opmerkingen:

 1. nou daar krijg je nog geen rookworst tussen gekneld

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik had vroeger een een hele dikke bril , maar wel een leuk figuur .
  en toch werd ik altijd aan de kant gezet vanwege het brilletje !!!
  toen de contactlensperiode was begonnen stonden ze in rij .maar ik liet ze lekker staan !!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jammer dat je ze hebt laten staan nu je weer aan de kant sta

   Verwijderen
 3. ik ben het er toch niet helemaal mee eens dat je 'maar moet leren van jezelf te houden'. mogen we zeker ook onze haren niet meer verven, worden contact-lenzen verboden en moet iedereen verplicht in een hobbezak rondlopen.
  het is allemaal erg makkelijk praten als je zelf geen ernstige afwijkingen hebt. lekker jezelf op de borst slaan met hoe oppervlakkig je juist niet bent.

  als je ernstige brandwonden hebt dan krijg je toch ook plastische chirurgie, wat is er dan voor ergs aan om een 'foutje van de natuur' te herstellen. dan heb ik het bijv over een hele lelijke diepe rimpel, of borsten die schots en scheef hangen: veel plastische chirurgie-klanten willen er normaal uitzien en helemaal niet foto-modellen-mooi.
  je helpt mensen met zo'n lelijke rimpel echt niet door ze op proberen te dringen dat 'als je je daar druk over maakt dan ben je maar een oppervlakkig wijf'. dan is zo iemand niet alleen lelijk, maar zou zich ook nog schuldig moeten voelen over dat ze zich druk maakt over lelijk zijn. wordt je dus lekker dubbel gepakt.

  het is heel iets anders als 1 operatie niet genoeg is, als je maar blijft verbouwen en verbouwen tot er niks meer natuurlijks aan je hele lijf is. dan heb je zeer waarschijnlijk een psychische afwijking met een ernstig verstoord zelfbeeld.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je hebt het nu over plastische chirurgie op medische gronden, terwijl Tineke het meer heeft over het "verfraaien" van een normaal lichaam. En die twee vind ik niet te vergelijken...

   Verwijderen
 4. ach...ik vind het zielig....als je daar nu je self esteem vandaan moet halen...een paar opgevulde neptieten (ziet er trouwens belachelijk uit, die mannen die dan hijgend in die zakjes siliconen knijpen!) LOL

  BeantwoordenVerwijderen
 5. is het niet een beetje eigenaardig dat men vaak denkt dat men een ander de les moet spellen, ieder heeft toch het recht om dingen zelf te beslissen, het zou toch mooier zijn moest men op zijn minst respect kunnen opbrengen voor een andere zienswijze, op deze manier heb je dan ook het recht op een eigen zienswijze, ok er loopt wel eens wat mis, wat zeer jammer is voor de betrokken persoon, maar deze persoon moet dan ook niet het doelwit worden van spot, ....het gaat hier wel nog altijd om mensen ...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het gaat om de juiste balans.

  Uiteraard vinden wij een cosmetische chirurgie soms wel een goede oplossing. Maar waar ligt de grens? Uiteindelijk moet iedereen zijn eigen sterfelijkheid onder ogen zien. Cosmetische chirurgie is niet een oplossing om onsterfelijk te worden of om oud worden te voorkomen. Het kan wel helpen om ´schoonheidfoutjes´te corrigeren. Foutjes waar mensen veel psychische last van hebben.

  Kortom, cosmetische chirurgie kan voor sommige mensen wel degelijk een oplossing zijn. Streven naar perfectie is zinloos, streven naar tevredenheid is wel haalbaar en dus zinnig. Als mensen tevreden worden van een bezoek aan de plastisch chirurg, waarom zouden wij hen dan om die reden veroordelen?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. jongens ,laat allemaal nou maar want vroeg of laat gaat het allemaal hangen.
  bij ons gaat je zak hangen en bij vrouwen gaan hun lippen (onder) meer uit steken en hun borsten gaan allemaal naar de kern van de aarde ..........wat maakt het uit ,ik hou persoonlijk wel van hangende borsten ,kan je tenminste zien dat het allemaal echt is lekkere dikke kont ook niet weg .
  ik vind je moet het je zelf niet zo moeilijk maken hou van je zelf en als een ander of je parner het niet doet dan heeftie pech gehad en het belangrijkste is nog het bespaart je een hoop geld.......gr leo

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ek wil graag bors estetika te hê. Maar uit Turkye Ek het 'n goeie plastiese chirurg te vind.
  Memeestetiği

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Plastische chirurgie die om medische redenen niet noodzakelijk is moet niet verboden worden, want het valt onder de vrijheid van eigen wensen. Ik vind wel dat reclame hiervoor verboden moet worden want dat betekent het aanprijzen zonder melding te maken van mogelijke complicaties. Trouwens, grote borsten kunnen aantrekkelijk zijn, maar als ze het uierstadium bereiken vind ik ze zeer onaantrekkelijk. Belangrijker is dat het in de praktijk geen blijvertjes zijn. Vrijwel alle vergrote borsten gaan relatief snel over in slappe hangtieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Stevige, tamelijk grote borsten kunnen aantrekkelijk en esthetisch mooi zijn. Maar overdrijf niet. Als het de uiergrootte benadert gaat het bovenstaande niet meer op. Bovendien heb je er alleen maar last van en als de boel dan gaat hangen heb je opnieuw plastische chirurgie nodig om er vanaf te komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. wow daar schrik je even van. als het goed gaat dan is het in t begin wel leuk maar als de jaren verstreken dan is het niet aan te zien en het kan natuurlijk gelijk mis gaan. Maar die foto WOW dan zou je het toch nooit willen doen

  BeantwoordenVerwijderen