maandag 2 april 2012

Vijf tips om niet bedrogen te worden in een restaurant.Loopt de rekening vaak ongewild hoog op als je gezellig buitenshuis gaat tafelen met je partner? 
Dan kan je de prijs alvast drukken door je niet te laten verleiden door de verkooptechnieken van restaurants.Deze trucjes beginnen al vanaf het moment dat je binnenstapt in het eethuis. 
De ober begeleidt jullie naar de bar om de wachttijd op te vullen met een drankje. Hoewel je zelf geen zin hebt in een aperitief, durf je het aanbod uit beleefdheid toch niet af te slaan. 
Daar hoef je echter geen rekening mee te houden. 
Sla het vriendelijk af en wacht rustig totdat er een tafeltje vrijkomt.

Wanneer je toch aan het wachten bent, kijk dan eens rond om na te gaan wat de mensen exact op hun bord krijgen. 
Chefs maken er soms een kunst van om de kleinste gerechten op tafel te toveren. Zo kan je op voorhand al bepalen hoeveel gangen je denkt nodig te hebben om met een gevulde maag weer naar huis te keren. 
Door deze keuze al op voorhand te maken, zorg je er bovendien voor dat je geen impulsieve beslissingen maakt en te veel gaat bestellen. 
Vooral in een tapasbar ben je vaak geneigd om meer te vragen dan je werkelijk kan opeten.Menukaart
Let ook op wanneer je de menukaart in handen krijgt, want zelfs dan slagen ze erin om je te misleiden. 
De kaart is immers zo opgesteld dat je haast bestelt wat de restauranthouder wilt dat je eet. 
Door hun dure gerechten naast nog duurdere gerechten te plaatsen, neem je sneller de stap om zo een prijzige maaltijd te kiezen. 
Je ogen richten zich ook bijna automatisch op de rechterzijde van de menukaart en laat daar nu net deze duurdere gerechten staan. 
Bij de wijnkaart gebruiken ze in de meeste gevallen dezelfde tactieken.Wil je de aanlokkelijke desserts voor een keer links laten liggen? 
Laat je dan vooral niet ompraten door een ober. 
Zij spelen immers vaak in op deze voorliefde voor zoetigheden en spreken daarom voor de laatste gang enkel de vrouwen aan. 
Sommige zaken durven het bovendien nog wat verder op de spits te drijven als het gaat om winst maken. 
Ze schenken kraanwater en plakken er zelfs nog een prijskaartje op.Geen opmerkingen:

Een reactie posten