Honing is een oververzadigde suikeroplossing.
De overmaat aan suikers zal vroeg of laat kristallen vormen.
Ook als je honing in de kast bewaart, krijg je op den duur een vaste massa.
Ook als je honing in de kast bewaart, krijg je op den duur een vaste massa.
In de koelkast gaat dat alles sneller.
Bij een temperatuur tussen de 5 en 7 graden ontstaan namelijk gemakkelijk zogenoemde 'startkristallen'.
Hieraan klitten vervolgens de nieuwe kristallen vast.
Dat gaat het snelst tussen de 14 en 15 graden Celsius.
Haal je de honing tussendoor uit de koelkast, dan versnel je het proces dus.
De snelheid waarmee honing kristalliseert, verschilt zeer sterk per honingsoort.
- Glucose kristalliseert sneller dan fructose.
Dus hoe meer glucose honing bevat, hoe sneller die honing zal kristalliseren.
Dus hoe meer glucose honing bevat, hoe sneller die honing zal kristalliseren.
- Dennenhoning vormt pas na jaren kristallen, boshoning na enkele maanden en bloesemhoning al na enkele weken.
meer op http://5-five-5.blogspot.nl/
Geen opmerkingen:
Een reactie posten